Ostali sportovi

Trle se žali zbog naknadnog bodovanja

Trle se žali zbog naknadnog bodovanja
Trle se žali zbog naknadnog bodovanja

Hajrudin Trle, sportski direktor Biciklističkog kluba Zmaj od Bosne, uložio je prigovor na odluku Upravnog odbora Biciklističkog saveza BiH da se mijenjaju prvobitni rezultati Premijer lige.

UO je odlučio da se u kalendar Premijer lige uvrste dvije trke nakon njihovog završetka, tako da po novom bodovanju u ligi ima šest trka.

"To je lakrdija. Nemoguće je da se boduju trke za Premijer ligu, a da takmičari trku nisu završili. To je bio slučaj u Sarajevu. Samo je Mujo Kurtović završio regularno. Osim toga, državna prvenstva se nigdje ne boduju za ligu. Nigdje u pravilima ne stoji koliko treba da bude trka da se Premijer liga verifikuje. Najveći problem je to što je moj takmičar Edin Zelić nastupao u kategoriji elite za Premijer ligu, a na državnom prvenstvu u U23, kojoj i pripada. Da smo znali da će se prvenstvno bodovati za ligu, ne bih vozio tu karegoriju", istakao je Trle i dodao:

"Predlagao sam da ostave kao je izbodovano prvobitno ili da, ako misle da nije bilo dovoljno trka, nikoga ne proglasimo za pobjednika, ali to nije prihvaćeno. Ako su već odlučili bodovati sve, trebalo bi da boduju i hronometar državnog prvenstva i da rezultate veterana izboduju da uđe i ekipni plasman, kao što su dodali rezultate juniora."

Mirnas Mujezinović, komesar lige, kaže da je sve urađeno po pravilima.

"Zbog poplava i zato što nije bilo dovoljno prijavljenih takmičara, pojedine trke su otkazane ili nisu bodovane, tako da smo za Premijer ligu u katgoriji elite imali samo dvije vožene trke. Nakon konsultacija UO odlučeno je da se gran pri Sarajevo i Drumsko prvenstvo BiH u Cazinu uvrste naknadno u Premijer ligu, a odluka je u skladu sa Statutom. Što se tiče trke u Sarajevu, postoje zvanični rezultati", rekao je Mujezinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije