Ostali sportovi

Trnovit put do vrha

Trnovit put do vrha
Trnovit put do vrha

Domaće mlade snage oslonac su Ženskog odbojkaškog kluba Inova, koji je ove sezone jedno od najprijatnijih iznenađenja Prve lige Republike Srpske.

Predvođen srednjoškolkama željnim dokazivanja u elitnom rangu, banjalučki klub je u 12 kola ostvario isto toliko pobjeda i ubjedljivo drži lidersku poziciju. Ovo je još jedan dokaz da kvalitetan rad s mlađim kategorijama mora da donese uspjeh, jer samo pet kola dijeli talentovane Banjalučanke od plasmana u Premijer ligu BiH.

Ipak, put do vrha za mlade odbojkašice nije bio nimalo lagan. Proces sazrijevanja i sticanja takmičarskog iskustva bio je mukotrpan, prepun prepreka, koje Banjalučanke nisu navikle da savladavaju. Sve je to uticalo da se prošle sezone bore za "goli" prvoligaški život, ali takav splet okolnosti ih je ojačao, što se jasno vidi ove godine.

"Krenuli smo od nule, oslanjajući se na našu djecu. Uspostavili smo takav sistem rada i sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da smo prvi klub iz Banjaluke koji je ostvario ovakav uspjeh", s ponosom ističe Dario Savović, trener ovog mladog tima.

Potencijal ove ekipe prepoznao je i Laslo Lukač, bivši odbojkaš i trener, a sada tim menadžer reprezentacije Srbije, koji je došao u Inovu sa željom da mladom timu pomogne da što prije dođe do vrha bh. scene.

"Njegova podrška nam mnogo znači. Lukač je došao da podigne klub na viši nivo. Možemo da se pohvalimo i da je Sportska dvorana 'Obilićevo', gdje igramo, skoro uvijek ispunjena i da u našem gradu ima veliki broj ljubitelja ovog sporta", izjavio je Savović i dodao:

"Nadamo se da ćemo u skorije vrijeme imati značajniju podršku grada Banjaluka. Veliki problem nam predstavlja to što u sali u kojoj igramo imamo samo jedan termin sedmično za trening, dok ostale obavljamo u Gimnaziji. Taj jedini termin je od 21.30 do 23 časa i možete misliti kako je kada u to vrijeme djeca izađu na ulicu. Izlazimo iz dvorane kada i kućni majstor."

Vrijeme radi za ovu ekipu, a vrijedno pohvale je što u ovom klubu zajedno s prvim timom trenira veliki broj djevojčica željnih uspjeha u ovoj sportskoj vještini.

"Naše je da se trudimo i da dajemo sve od sebe i nadamo se da će neko uskoro da prepozna naš rad i rezultate", zaključio je Dario Savović, koji ima veliku čast da radi možda i s najtalentovanijom generacijom odbojkašica u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije