Ostali sportovi

U Odžaku održan Ljetni festival odbojke i seminar

U Odžaku održan Ljetni festival odbojke i seminar
Foto: Ilustracija | U Odžaku održan Ljetni festival odbojke i seminar

Ljetni festival odbojke za mlade i seminar za trenere i sudije odbojke na pijesku okupio je u Odžaku po sudije i trenere iz BiH, te oko 150 takmičara.

Odbojkaški savez BiH realizvao je od 3. do 6. avgusta drugi dio dvogodišnjeg razvojnog projekta Evropske odbojkaške konfederacije "Seminar za trenere i sudije odbojke na pijesku" (projekat vrijedan 22.500 evra). Prvi dio projekta realizovan je u Laktašima 2016, a drugi je održan u Odžaku, u tehničkoj organizaciji OK Napredak. Ucešce na Seminaru uzelo je 20 trenera i 20 sudija odbojke na pijesku iz BiH. Osnovni cilj projekta je edukacija i usavršavanje mladih trenera i sudija. Prvog dana Seminara treneri i sudije obavili su teoretski dio edukacije sa edukatorima-ekspertima iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, ae drugog i treceg dana prakticna edukacija.

U okviru Seminara održan je Festival odbojke na pijesku za mlade, a ucešce  je uzelo oko 150 djevojcica i djecaka uzrasta od osam do 18 godina. Svim uesnicima po završetku Festivala urucene se diplome i medalje, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije