Ostali sportovi

Vaterpolisti Srbije osvojili Svjetsku ligu

Vaterpolisti Srbije osvojili Svjetsku ligu
Vaterpolisti Srbije osvojili Svjetsku ligu

Vaterpolisti Srbije odbranili su trofej Svjetske lige pošto su u subotu u finalu završnog turnira u Dubaiju savladali reprezentaciju Mađarske sa 10:6 (3:2, 4:0, 3:1, 0:3). Srbija je osmim trofejom u ovom takmičenju, a četvrtim u posljednjih pet godina napravila dobru uvertiru za Evropsko prvenstvo koje će od 14. do 27. jula biti održano u Budimpešti.

Agresivnom odbranom i raznovrsnim napadom reprezentativci Srbije su bez problema došli do trofeja i 100.000 dolara, a golove za "delfine" postigli su Filip Filipović i Stefan Mitrović po tri, Dušan Mandić dva, a Andrija Prlainović i Duško Pijetlović po jedan. Najefikasniji u poraženoj selekciji bio je sa četiri gola Deneš Varga, najbolji igrač završnog turnira. Gojko Pijetlović proglašen je za najboljeg golmana takmičenja, a Filipoviću je pripala nagrada za najboljeg strijelca (17 golova).

"Presrećan sam! Ovo je važan trenutak za mene. Ponosan sam na momke, odigrali smo odlično, a posebno u odbrani tri četvrtine", istakao je Živko Gocić, kapiten Srbije.

Njegov tim će nastaviti pripreme za EP na kojem brani titulu. Takmičenje će početi u Grupi B sa reprezentacijama Mađarske, Njemačke, Hrvatske, Francuske i Španije.

"Ostaje nam još mesec dana do EP u Budimpešti i važno je da tamo odemo mirni i zadovoljni i da se srede neke stvari kod nas u vezi sa bazenima. Još jednom smo pokazali da vredimo", rekao je Filipović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Bronzu je u Dubaiju odbranila Crna Gora, koja je nakon peteraca savladala Australiju sa 12:9 (8:8).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije