Ostali sportovi

Vaterpolo klub Bosna danas počinje sa radom

Vaterpolo klub Bosna danas počinje sa radom
Vaterpolo klub Bosna danas počinje sa radom

Prvim treningom danas će i zvanično početi sa radom Vaterpolo klub Bosna iz Sarajeva.

Na prvo okupljanje pozvani su svi zainteresovani. Prema riječima predsjednika kluba Nedžada Saračevića, očekuje se veliki odziv, a dolazak potvrdilo je i nekoliko mladića koji su do sada već imali priliku okušati se u ovom sportu.

"Proteklih dana primili smo dosta poziva u kojima su se ljudi interesovali za naš projekat. Prioritet će nam biti rad s mladima, ali raduje svakako i činjenica da su nam se javljali i mladići godišta 1988. i 1989. od kojih su neki kako kažu imali priliku i ranije igrati. Jedan mladić živio je na moru i već je trenirao za jedan vaterpolo klub iz Hrvatske", rekao je Saračević.

Odlukom Upravnog odbora za šefa stručnog štaba Vaterpolo kluba Bosna imoneovan je Jasenko Žigić.

"Riječ je o mladom treneru, koji je završio fakultet sporta i tjelesnog odgoja, odsjek ronjenje, vaterpolo i plivanje. Iako mu je ovo prvo iskustvo na trenerskom poslu vjerujemo da će za početak uspjeti odgovoriti svim zadacima u ovom projektu", dodao je Saračević.

U zavisnosti od finansijske podrške vladajućih struktura, ali i opšteg interesovanja, u VK Bosna u dogledno vrijeme namjeravaju formirati i seniorsku ekipu.

"Želja nam je razviti što bolju saradnju s trenutno jedinim aktivnim klubom iz naše zemlje Jadranom iz Neuma, ali i ekipama iz zemalja regiona. Uključićemo se i u proces formiranja vaterpolo saveza BiH, a ukoliko u međuvremenu bude pokrenut rad još nekih klubova u našoj zemlji, želja nam je pokretanje lige BiH ili takmičenja turnirskog karaktera", istakao je Saračević.

Današnji prvi trening počinje u 17 sati u olimpijskom bazenu "Otoka". Za početak su planirana tri termina sedmično - srijedom, četrvtkom i subotom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije