Ostali sportovi

Vrijedan jubilej KK Šesnaesta

Vrijedan jubilej KK Šesnaesta
Vrijedan jubilej KK Šesnaesta

Karate klub Šesnaesta ove godine slavi 20 godina postojanja, a ovaj vrijedni jubilej proslaviće u subotu kada će organizovati 11. internacionalni karate kup pod nazivom "Banjaluka 2014".

Ove godine, kao i prethodne, biće održan i tromeč seniorskih reprezentacija Rumunije, Srbije i Republike Srpske u muškoj konkurenciji.

"Očekujemo nastup 700 takmičara iz 30 klubova i zbog toga je ovo jedno od najmasovnijih takmičenja. Osim Kupa, biće održan i tromeč reprezentacija, imali smo u planu da to bude četvoromeč, ali selekcije Federacije BiH ipak neće nastupiti. I prethodnih godina smo bili svjedoci dobrih i kvalitetnih borbi pa vjerujem da će tako biti i ove godine", kazao je Miomir Šakić, predsjednik kluba, u kojem trenira oko 100 karatista.

Šesnaesta je jedan od najtrofejnijih karate klubova u RS, a u sklopu proslave dvije decenije rada za petak veče bila je zakazana svečana akademija.

"Dodijelićemo priznanja i zahvalnice svima koji su stajali uz naš klub tokom svih ovih godina, našim takmičarima koji su osvajali medalje, sponzorima i prijateljima koji su nam pomagali kada je bilo najpotrebnije. Ovaj klub je u zadnjih 10 godina okosnica reprezentacije RS u karateu, imamo prvaka svijeta u svim kategorijama, imamo evropske šampione, karatiste koji su izabrani za najtalentovanije sportiste u RS, za najbolje sportiste grada...", dodao je Šakić.

Prve borbe počinju u 10 časova, a turnir će biti održan u sportskoj dvorani "Borik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije