Izbor sportiste

Žana Dragutinović dobitnica Nagrade čitalaca: U srcima navijača

Žana Dragutinović dobitnica Nagrade čitalaca: U srcima navijača
Foto: N.N. | Žana Dragutinović dobitnica Nagrade čitalaca: U srcima navjača

Naklonost čitalaca "Nezavisnih novina" i posjetilaca portala www.nezavisne.com ove godine ubjedljivo je osvojila odbojkašica Žana Dragutinović.

Osim Dragutinovićeve za Nagradu čitalaca borili su se i Benjamin Burić (rukomet), Ivona Ćavar (karate), Ivan Klepić (karete), Mladena Petrušić (atletika), Miralem Pjanić (fudbal), Edin Džeko (fudbal), Elvedina Muzaferija (alpsko skijanje), Jusuf Nurkić (košarka), Larisa Cerić (džudo), Damir Džumhur (tenis), Marica Gajić (košarka), Mesud Pezer (atletika) i Lejla Tanović (biciklizam).

Glasanje je počelo 26. novembra i trajalo je do 10. decembra, a članica višestrukog šampiona BiH od početka do kraja bila je u vođstvu, da bi na kraju sakupila 19 odsto od ukupno 6.004 glasa. Na drugom mjestu se našao Džeko sa 13 odsto, ispred Pjanića sa 11, Gajićeve sa devet, Klepića sa osam, Cerićeve sa sedam....

Žana Dragutinović rođena je 17. februara 1997. u Brčkom. U 2018. godini sa ŽOK Bimal Jedinstvo Brčko osvojila je šampionsku titulu BiH, kupove RS i BiH i učestvovala u CEV kupu i Ligi šampiona. Žani će Nagrada čitalaca biti uručena na svečanoj manifestaciji 18. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, a koja će biti održana 17. decembra u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1.

Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u našoj zemlji je Predsjedništvo BiH. Predsjednik stručnog žirija je Mirza Teletović, a partner izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije