Ostali sportovi

Zlatne medalje za mlade vaterpoliste

BANJALUKA - Svim učesnicima manifestacije "Izaberi sport, izaberi vaterpolo", koja je organizovana danas na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci, dodijeljene su zlatne medalje.

Slobodan Grahovac, predsjednik Veterpolo kluba Banjaluka, koji je organizator manifestacije, rekao je da su medalje dodijeljene mladim vaterpolistima banjalučkih klubova, koji imaju do 14 godina, zbog toga što su izabrali sport i zdrav način života.

"Ovo nije bilo takmičenje, već druženje uz lijep vaterpolo, gdje smo željeli da pokažemo sve prednosti ovog sporta. Trenirajući vaterpolo, djeca razvijaju kompletan organizam, skeletni sistem, utiču na korekciju težine i pravilno disanje", rekao je Grahovac Srni.

On je naveo da se ova manifestacija održava osmi put, te da se organizuje tri puta godišnje i to povodom Vaskrsa, praznika Male Gospojine u septembru i povodom Nikoljdana u decembru.

Podjeli medalja prisustvovao je i viši stručni saradnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske Milan Adamović, koji je istakao značaj bavljenja mladih sportom, dodajući da je to najbolji izbor koji djeca školskog uzrasta mogu da naprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije