Ostali sportovi

Zlatni karatisti dočekani vatrometom

Zlatni karatisti dočekani vatrometom
Zlatni karatisti dočekani vatrometom

ŠAMAC - Karatiste Republike Srpske, koji su na Svjetskom prvenstvu u Ščećinu u Poljskoj osvojili zlato, dva srebra i četiri bronze, građani Šamca i načelnik opštine Savo Minić večeras su na gradskom trgu dočekali sa vatrometom, pjesmom i aplauzom.

U reprezentaciji Republike Srpske bilo je 14 karatista iz Banjaluke, Kotor Varoši, Drvara, Modriče i Šamca, koji su se takmičili u disciplinama kate pojedinačno, ekipno, borbe, a osim medalja, karatisti su osvojili visoko četvrto i peto mjesto. 

Trener karatista iz Šamca Nikola Živković rekao je da je na Svjetskom prvenstvu u Ščećinu prvi put nakon 10 godina podignuta zastava Republike Srpske i svirana himna.

"Putovali smo 24 sata, djeca su bila umorna, ali valjda je u njima proradio inat da na prvenstvu odbrane boje svoje države i donesu rezultate", kaže Živković, koji je zahvalio načelniku opštine na finansijskoj podršci i dočeku.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić, koji je dočekao karatiste, čestitao im je i rekao da trud, disciplina i želja moraju donijeti uspjeh.

Karatista Rado Marković istakao je da je srećan što je zajedno sa svojim prijateljima predstavljao svoju državu i donio medalju.

Pojedinačno prvo mjesto Na Svjetskom prvenstvu osvojila je Andrea Dukić iz Banjaluke, drugo Rado Marković iz Šamca, treće Nemanja Knežević iz Kotor-Varoša, dok su ekipno drugo mjesto osvojile kadetkinje Milica Škrbić, Andrea Dukić i četvrto kadetkinje. Peto mjesto osvojila je ekipa iz Šamca LJubo Simić, Rado Marković, Ognjen Petrušić, Andrej Pavlović.

Na Evropskom prvenstvu u Rumuniji 27. septembra Šamčani su osvojili četiri zlata i dvije bronze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije