Ostali sportovi

Marčetić oduševljen uslovima u SAD

Marčetić oduševljen uslovima u SAD
Marčetić oduševljen uslovima u SAD

Siniša Marčetić, atletski trener, ima samo pozitivne utiske iz SAD, gdje se nalazi na trenerskom programu "International Enrichment Coaching Certificate", koji organizuju Olimpijski komitet SAD i Međunarodni olimpijski komitet.

Na ovom programu učestvuje 31 trener iz 31 zemlje svijeta sa pet kontinenata, a Marčetić je otišao u SAD ispred Atletskog saveza BiH i Olimpijskog komiteta BiH.

"Što se tiče samog programa, prvi dio uspješno je završen na Univerzitetu Delaver, drugi, praktični dio odvija se od danas na Pin stejt univerzitetu u Pensilvaniji. Treći dio biće održan u Američkom olimpijskom centru u Kolorado Springsu. Veoma sam zadovoljan što sam dio programa i što mogu da vidim i naučim kako se sportisti spremaju u najjačoj sportskoj zemlji na svijetu", rekao je Marčetić i dodao:

"Ovo što oni imaju na univerzitetima je fascinantno i tek sada mogu da vidim koliko vrijede rezultati koji se postižu kod nas posebno u pojedinačnim sportovima jer u odnosu na uslove u SAD mi imamo veoma malo. Predavači su neki od najpoznatih trenera na svijetu, kao što su Majk D'Antoni, pomoćni trener olimpijske košarkaške reprezentacije SAD, ili Bob Boumen, trener plivača Majkla Felpsa."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije