Rukomet

"Mi smo Borac, nema odustajanja"

"Mi smo Borac, nema odustajanja"
Foto: N.N. | "Mi smo Borac, nema odustajanja"

​Ovo je godina Borca, poručuju iz tabora banjalučkih "osica", koje se vrijedno spremaju za nastavak rukometne sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, u kojoj je jedini cilj osvajanje titule i povratak u premijerligaško društvo.

Rukometašice Borca već su spremne za proljetni dio sezone (počinje 23. marta), u koji će ući kao drugoplasirana ekipa sa bodom zaostatka u odnosu na ekipu Doboju. Ipak, u redovima višestrukih prvakinja BiH i jednom od najuspješnijih bh. kolektiva razmišljaju samo o jednom, povratku u Premijer ligu BiH.

"Napadamo Premijer ligu,  radujemo se drugoj polusezoni i vjerujemo da je naše prvo mjesto. Daćemo svoj maksimum, jer naš grad i ljudi koji nas podržavaju to zaslužuju", kaže za "Nezavisne" jedna od uzdanica Banjalučanki Aleksandra Peričević.

Igračica koja se vratila u Borac prošle godine ističe da je ekipa u pogonu od polovine januara, a sve u cilju da se što bolje spreme za nastavak prvenstva.

"Na nama je velika odgovornost, vratiti Borac tamo gdje pripada. S druge strane, treba da budemo ponosne jer smo baš mi te 'osice' koje polako, ali mogu reći sigurno vraćamo Borcu staru slavu. Vratila sam se sa namjerom da vratimo Borac u Premijer ligu. Igrala sam nekoliko sezona u Premijer ligi, lijep je osjećaj, pa zašto ne igrati opet", ističe 23-godišnja Banjalučanka.

Kaže da neće biti lako, konkurente će imati u ekipama Doboja i Knežopoljke, ali je mišljanja da u ovom trenutku Borac ima najkvalitetniju ekipu u ligi.

"Mi smo Borac, nema odustajanja i predaje. Borbeno ulazimo u svaku utakmicu. Atmosfera u klubu je odlična. Uklopile smo se, nove djevojke  Dajana Ignjatović, Vanja Mišić i povratnica Božana Ćutković su sjajno prihvaćene i težimo sve ka zajedničkom cilju", kaže Peričevićeva. Popularne "osice" do sada su odigrale sedam kontrolnih utakmica, a prošlog vikenda bile su domaćin Osmomartovskog turnira, na kojem su zauzele drugo mjesto.

"Na ovom turniru su se vidjele naša sloga i ljubav. Nismo osvojile turnir, ali vidjele smo na čemu treba još da poradimo i na šta treba da obratimo pažnju. Voljele bismo da naš grad bude ponosan na nas, a mi ćemo se potruditi da građane dovedemo u što većem broju u naš 'hram sporta' Borik", zaključila je simpatična i ambiciozna Aleksandra Peričević.

Nakon prvog dijela sezone i osam odigranih kola u Prvoj ligi RS, vodeća je ekipa Doboja sa 19 bodova, Borac je drugi sa 18, koliko ima i trećeplasirana Knežopoljka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije