Rukomet

Alen Ovčina: Presudilo je iskustvo

Alen Ovčina: Presudilo je iskustvo
Alen Ovčina: Presudilo je iskustvo

BANJALUKA- Borili smo se do samog kraja i na kraju zasluženo slavili. Bilo je dramatično, jer je Izviđač vodio sve vrijeme, kaže Alen Ovčina, rukometaš Vogošća Poljine Hillsa, koji je u nedjelju napravio istorijski uspjeh osvajanjem Kupa BiH za sezonu 2015/2016.

Vogošćani su trijumfom nad Izviđačem od 31:30 osvojili prvi trofej u istoriji, a do njega su došli nakon velikog preokreta. Izabranici Danijela Riđića su uspjeli nešto slično kao rukometaši Kilcea protiv Vesprema u finalu Lige prvaka. Istina, Poljaci su nadoknadili minus od devet golova, dok su Vogošćani bili u zaostataku od šest golova.

"Ne može se porediti Liga prvaka i Kup BiH, ali smo uspjeli da napravimo veliki preokret. Na kraju je presudilo naše iskustvo. Presretan sam što zbog gola, što zbog trofeja. Ovo je veliki uspjeh za Vogošću koja je napravila veliki pomak od kada su u klub došli ljudi koji su znali šta hoće. To se na kraju isplatilo", istakao je lijevo krilo Vogošće i BiH i dodao:

"U finalu su igrale dvije najkvalitetnije ekipe u BiH. Finale je ispunilo očekivanja i mislim da su svi koji su gledali utakmicu mogli uživati. Posebno raduje to što je igrao veliki broj mlađih igrača i to tako treba da se nastavi i u budućnosti. Izviđač je nemetnuo svoju igru od početka, ali na našu sreću uspjeli smo da se vratimo."

Ovčina nije bio u mogućnosti da prati finale između Kilcea i Vesprema, za koji igra kapiten bh. rukometaša Mirsad Terzić.

"Sve sam čuo. Žao mi je što Terzić nije podigao taj trofej koji mu nedostaje. Zaslužio je da ga ima, jer je on legenda. Nadam se da će sljedeće godine imati više sreće."

Za najbolje bh. rukometaše nema pauze, jer je već za sutra zakazano okupljanje reprezentacije BiH za baraž za Svjetsko prvenstvo protiv Švedske.

"Najvažnije je da budemo svi zdravi. Očekujem da odigramo lijepu utakmicu u gostima i da ostvarimo aktivan rezultat za revanš u Sarajevu. Nemamo šta izgubiti, Švedska jeste favorit, ali bio je i Island", zaključio je Ovčina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije