Rukomet

Balić igra do ljeta

Balić igra do ljeta
Balić igra do ljeta

Zaista smatram da je vrijeme za oproštaj, rekao je Ivano Balić, rukometaš Veclara, koji je najavio da će na kraju sezone završiti više nego bogatu karijeru.

Iz njemačke ekipe su iskusnom rukometašu ponudili novi ugovor, ali je trofejni igrač ipak odlučio da se na kraju sezone povuče sa rukometne scene, što je, bez sumnje, veliki udarac za ovaj sport.

"Morate znati kada je pravo vrijeme. Ovo je prava odluka za mene, moju obitelj i, najvažnije, za moje tijelo. Hvala Veclaru na ponudi, cijenim to što su htjeli produžiti ugovor sa mnom, ali dugogodišnji nastupi na najvišoj razini ostavili su trag", izjavio je Balić, koji je dva puta ponio titulu najboljeg igrača svijeta (2003. i 2006), a 2010. su ga navijači glasajući na zvaničnoj stranici IHF-a proglasili najboljim rukometašem svih vremena.

Balić se osvrnuo i na prethodne dvije godine koje je proveo u Njemačkoj.

"Imao sam dvije nevjerojatne godine ovdje. Klub je profesionalan, momčad dobra, a navijači najbolji u ligi", kazao je Balić.

U Veclaru tuguju što sljedeće sezone neće moći da uživaju u čarolijama rukometnog velikana.

"Bez sumnje, ostaćemo bez fantastičnog igrača i miljenika navijača. Jako mi je žao što je odlučio da završi dugu i uspješnu karijeru, ali ga apsolutno razumijem", rekao je Bjorn Sep, direktor njemačkog kluba, i poručio navijačima:

"Ne tugujte, nego do ljeta uživajte u njegovim igrama."

Balić je karijeru počeo u RK Split, kasnije je igrao u Metkoviću, Portland San Antoniju, Zagrebu, Atletiko Madridu, a posljednji klub mu je upravo Veclar. U klupskoj karijeri osvojio je četiri puta prvenstvo Hrvatske, pet puta Kup ove zemlje, zatim prvenstvo, Kup i Superkup Španije. Godine 2006. sa Portland San Antonijom poražen je u finalu Lige šampiona. Od 2002. godine je član reprezentacije Hrvatske, sa kojom je osvojio zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu 2003. godine i na Olimpijskim igrama 2004. godine. Osvojio je još po dva srebra na SP i EP i po jednu bronzu na EP i Olimpijskim igrama. Reprezentativnu karijeru završio je 2012. godine, kada ga je otpisao selektor Slavko Goluža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije