Rukomet

Balić završava karijeru na kraju sezone

Balić završava karijeru na kraju sezone
Balić završava karijeru na kraju sezone

ZAGREB - Jedan od najboljih rukometaša u istoriji Ivano Balić najavio je danas da će na kraju sezone završiti igračku karijeru.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Hrvatske, koji trenutno nastupa za njemački Veclar, odlučio je da odbije novi ugovor i završi karijeru u 36. godini.

"Odluka je bila teška jer se u Veclaru osjećam nevjerovatno dobro. Počašćen sam što mi je ponuđen novi ugovor, ali moram da mislim ono što je najbolje za mene, moju porodicu i, prije svega, moje telo. Dugogodišnje igranje na vrhunskom nivou ostavilo je trag i morate da znate kada je pravo vrijeme za kraj", rekao je Balić za Jutarnji list.

On će posljednju takmičarsku utakmicu odigrati 5. juna protiv Gepingena u njemačkom prvenstvu, a nakon toga dobiće funkciju kordinatora u Rukometnom savezu Hrvatske.

Balić je karijeru počeo u Splitu, a igrao je i za Metković, Portland San Antonio, Zagreb i Atletiko Madrid.

Sa selekcijom Hrvatske osvojio je devet medalja, od kojih zlatnu i bronzanu na Olimpijskim igrama (2004. i 2012), zlato i dva srebra na Svjetskom prvenstvu (2003, 2005. i 2009), dva srebra i bronzu na šampionatu Evrope (2008, 2010. i 2012) i zlato na Mediteranskim igrama (2001).

Balić je od 2003. do 2007. na pet uzastopnih velikih takmičenja bio najkorisniji rukometaš turnira, dok je 2003. i 2006. proglašen za najboljeg igrača svijeta.

Balić je 2010. izabran za najboljeg rukometaša svih vremena u izboru posjetilaca sajta Svjetske rukometne federacije (IHF).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije