Rukomet

Banjalučanima olakšan život

Banjalučanima olakšan život
Banjalučanima olakšan život

Rukometnom klubu Borac M:tel iz Banjaluke odobrena je privremena odgoda naplate poreskih obaveza, što će olakšati život nekadašnjem prvaku Evrope.

Iz Vlade RS danas je sopšteno da se ovlašćuje ministar finansija RS da donese rješenje kojim se Borcu odobrava privremena odgoda naplate poreskih obaveza bez obezbjeđenja poreskog duga na period do 31. decembra 2017. godine.

"Ova odluka mnogo znači za Borac, olakšaće život i funkcionisanje kluba, ali i potvrda je da vlasti prepoznaju da smo na pravom putu, da cijene napore svih nas iz Uprave i igrača da imamo stabilan i uspješan klub. Takođe, cifra koja je ovih dana spominjana u javnosti od više od milion KM duga nije tačna, dug je oko 750.000 KM, a tačnu cifru ćemo znati kada dobijemo potvrdu od Poreske uprave RS", rekao je Vladimir Branković, direktor banjalučkog kluba, i dodao da se taj dug vuče 15 godina.

On je ponovo apelovao na nadležne u Ministartstvu porodice, omladine i sporta RS da se što prije donese zakon o sportu.

"Moramo uticati da se donese zakon o sportu. Moramo sport odvojiti od profitabilnih organizacija, takođe neophodno je da se privredni subjekti motivišu da ulažu u sport kroz poreske olakšice. Klubovi bi imali više sponzora, mogli bi normalno da funkcionišu, a sa druge strane država bi skinula dio tereta sa sebe. Za dobrobit sporta nadam se da će zakon što prije biti donesen", istakao je Branković.

Dok čelnici kluba rade na tome da obezbijede funkcionisanje Borca, igrači se pripremaju za derbi utakmicu 12. kola Premijer lige BiH protiv Vogošća Poljine Hillsa, koju će igrati u subotu. Vogošća je lider na tabeli sa 28 bodova, bodom više od Borca.

"Vogošća je dobra ekipa, favorit je u ovoj utakmici, ali mi ćemo se potruditi da odigramo što bolje i da nastavimo niz pobjeda. Ključ uspjeha je odbrana, iz koje ćemo da gradimo napad, a na nama je da plan spovedemo u djelo", rekao je Đorđe Ćelić, kapiten Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije