Rukomet

"Bez trke sa lavovima"

"Bez trke sa lavovima"
"Bez trke sa lavovima"

Oni su vrlo iskusna i kvalitetna ekipa koja traži tu brzu igru, kaže bh. reprezentativac i rukometaš mađarskog vicešampiona MOL-Pik Segeda Vladimir Vranješ nakon što im je žrijeb Lige šampiona za rivala u osmini finala donio najtežeg mogućeg rivala - Rajn-Nekar Leven, lidera njemačke Bundes lige.

S obzirom na to da su preostala dva eventualna protivnika bili PPD Zagreb i Visla Plok, jasno je koliko nisu imali sreće u žrijebu.

"Nadali smo se da ćemo izbjeći Rajn-Nekar Leven, ali šta da se radi. Što se tiče 'lavova', s njima prije svega ne smijemo ući u trku. Imaju dva fenomeanlna krila Uvea Genshajmera i Patrika Greckog, koje nazivam 'avionima'. Ako im dozvolimo da se razigraju, postaju praktično neuhvatljivi", kaže Vranješ.

Ambicije Pik Segeda plasmanom u osminu finala Lige šampiona nisu zadovoljene.

"Željni smo pobjeda, idemo da se borimo sa Levenom i izborimo što bolji rezultat. Plasmanom u osminu finala nismo ispunili cilj, jer želimo otići još korak dalje u Ligi šampiona. Od dolaska trenera Huana Karlosa Pastora ambicije kluba su znatno porasle. Prošle sezone osvojili smo Kup EHF, a ove želimo igrati zapaženu ulogu u Ligi šampiona. Tako je i bilo u prvom dijelu sezone. Sada smo malo pali zbog povreda i umora igrača nakon Svjetskog prvenstva. Uz to smo ranije osigurali prolazak grupe i došlo je do opuštanja. No, ne sumnjam da ćemo, kada to bude najpotrebnije, ponovo biti pravi, a to je već u utakmici sa Levenom. Čeka nas i završnica mađarskog prvenstva i Kupa, a cilj nam je da Vespremu oduzmemo barem jedan trofej", priča pivot bh. reprezentacije.

I Vranješ smatra da je bh. tim na SP u Kataru mogao više.

"Nismo zasluženo ispali iz grupe. Trebalo je pametnije igrati neke utakmice, posebno sa Makedonijom. Išli smo na vrat na nos u momentima kada se lomio rezultat. Sudije nas u neki situacijama jesu oštetile, ali mislim da smo sami krivi što nismo prošli. Mnogo smo griješili, najviše sa igračem više. Međutim, sve je to bila velika škola za sve nas", zaključio je Vranješ.

Bistre glave na Litvaniju

BiH će krajem aprila i početkom maja sa Litvanijom odigrati dvije utakmice Grupe 2 kvalifikacija za EURO 2016, a Vranješ očekuje dvije pobjede.

"Važno je da se presaberemo i bistre glave dođemo na okupljanje. Porazi u Prezident kupu u Kataru jesu bili teški i bolni, ali nisu realni. Tada smo bili fizički i emotivno iscprljeni i gledali smo da sve to što prije prođe. Važno je da sve to zaboravimo, okrenemo novu stranicu i prije svega vratimo borbenost koja nas je krasila. Samo ako ozbiljno shvatimo Litvaniju, možemo slaviti, a nadam se da će tako i biti", kaže Vranješ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije