Rukomet

Bh. rukomet i dalje u pat poziciji

Bh. rukomet i dalje u pat poziciji
Bh. rukomet i dalje u pat poziciji

Rok Poreske Uprave Federacije BiH koja je naložila da se do 21.januara mora izvršiti preregistracija Rukometnog saveza BiH definitvno će biti probijen.

Radne grupe predstavnika RS Herceg Bosne i bošnjačke kompenente u krovnom savezu još uvijek nisu sjele za stol kako bi usaglasili stavove i formirali federalni savez koji bi se kasnije ujedinio sa RS Republike Srpske i time formirao Savez po Ustavu BiH. Iako je bio najvaljen za nedjelju, predstavnici RS „Herceg Bosne“ koji očekuju novo prolongiranju roka odlučili su da ne prisustvuju sastanku.

"Na naš prijedlog nisu ništa odgovorili tako da u ovom trenutku nemam pojma šta će se desiti. Svako produžavanje roka je nastavak agonije rukometa u BiH. Mi dvije godine ne možemo dinara naplatiti od stalnih sponzora koji imaju obavezu prema nama, zato nam sve ovo funkcioniše ovako. Mora se staviti tačka na ovo. U pitanju je sport, a rukomet je sport", kaže potpredsjednik RS BiH, Enid Tahirović.

Podsjetimo, problemi oko preregistracije RS BiH su počeli u novembru prošle godine kada je Poreska Uprava zatražila preregistraciju Saveza fiskalnog sistema kako bi konačno bio završen proces registracije kod Ministarstva pravde BiH.

„Iskreno nemam informacija šta se dešava. Ne znam šta će se desiti. Danas ću kontaktirati kancelariju Saveza i ljude iz Mostara i vidjeti šta nam je činiti. Ovo ne vodi ničemu“, rekao je predsjednik RS BiH i čelni čovjek RS Republike Srpske, Zdravko Miličević.

U ovom trenutku bh. rukomet se nalazi u pat poziciji, a koji bi u slučaju da Poreska Uprava FBiH ne produži rok on mogao biti ugašen, a najviše će ispaštati reprezentativne selekcije i klubovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije