Rukomet

Bh. rukomet pred suspenzijom EHF

Bh. rukomet pred suspenzijom EHF
Foto: N.N. | Bh. rukomet pred suspenzijom EHF

Rukometna reprezentacija BiH a ni klubovi neće moći da se takmiče na međunarodnoj sceni ako Rukometni savez BiH do 20. avgusta ne pokaže jasnu namjeru da uvede red u bh. rukomet.

Evropska rukometna federacija (EHF) uputila je pismo Olimpijskom komitetu BiH i Ministarstvu civlnih poslova BiH u kojem ih je obavjestila da su upoznati sa nesređenim stanjem u RS BiH.

"EHF je jasno naznačio da se pod trenutnim uslovima neće igrati, odnosno da trenutno stanje neće toleristi. Sadašnje stanje je tako da RS BiH nema kancelariju, nema račun, nema poresku registraciju i prate ga politički problemi, te dug koji je premašio tri i pol miliona KM. EHF neće tolerisati nastavak takvog stanja i ukoliko državni organi ne zauzmu jasan stav da se žele uključiti u rješavanje problema uslijediće suspenzija svih klubova u evropskim takmičenjima i reprezentacije BiH. Ukoliko država bude spremna reagovati na pravi način onda je do 20. septembra potrebno dostaviti mapu puta za organizaciju RS BiH i plan organizacije", kazala je Lejla Hairlahović, generalni sekretar RS BiH u ostavci

Iz OK BiH su kazali da će učiniti sve što mogu da se izbjegne najgore.

"Olimpijski komitet BiH će reagovati na novonastalu situaciju. Kao i uvijek kada je neki problem vezan za strukovni sportski savez u BiH mi ćemo i ovoga puta preuzeti ulogu medijatora. Uložićemo sve svoje resurse da izbjegnemo suspenziju. Zatražićemo i hitan sastanak u Ministarstvu civilnih poslova, a nastojaćemo ostvariti i komunikaciju sa EHF-om", rekao je Marijan Kvesić, predsjednik OK BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije