Rukomet

Bh. trio u top 16

Bh. trio u top 16
Bh. trio u top 16

Grupna faza Lige šampiona za rukometaše je okončana, a 16 klubova nastaviće borbu za naslov šampiona Evrope.

Branilac naslova, njemački Flenzburg, u osminu finala se plasirao kao tek četvrti u Grupi B, pa će već u prvoj rundi nokaut faze biti na velikom iskušenju. Mogući rivali su mu Kil, MKB Vesprem ili Vive Kielce.

Timovi su za žrijeb, koji je poludirigovan, podijeljeni u četiri "šešira". U prvom su pobjednici grupa: Kil, Barselona, MKB Vesprem i Vive Kielce. U drugom su: PSŽ, Kolding, Vardar, Pik Seged, u trećem: PPD Zagreb, Visla Plok, Rajn-Nekar Leven, Dankerk, a u četvrtom: Naturhus, Flenzburg, Monpelije i Olborg. Naš rukomet u top 16 fazi predstavljaće trojica bh. reprezentativca: Mirsad Terzić (MKB Vesprem), Vladimir Vranješ (Pik Seged) i Duško Čelica (PPD Zagreb).

Posljednje kolo grupne faze donijelo je dosta zanimljivih utakmica, prije svega u borbi za raspodjelu pozicija pred sutrašnji žrijeb parova osmine finala, koji će biti održan u 12.30 u Beču. Upravo je susret aktuelnog šampiona Evrope Flenzburga i Visle Plok odlučivao o tome ko će osvojiti treće, a ko četvrto mjesto. Ispostavilo se da je poljski vicešampion zadržao sjajnu formu pa je u grotlu "Ornel arene" pao još jedan velikan sa 31:29.

U Sent Leon-Rotu je Rajn-Nekar Leven u direktnoj borbi za drugu poziciju Grupe C dočekao skopski Vardar i izgubio sa 28:35. Hrvatski reprezentativac Igor Karačić bio je fenomenalan i nezaustavljiv za protivničku odbranu. Postigao je osam golova.

"Pokazali smo koliko je Vardar moćan u ovom trenutku", rekao je Karačić.

Rasplet u Grupi D bio je dosta zanimljiv, a na kraju su Dankerk i Olborg prošli dalje ispred Zaporožja i Šafhauzena. Ukrajinski šampion prokockao je velikih plus devet (19:10) na poluvremenu protive Kielcea, koje u nastavku napravilo veliki preokret, vjerovatno jedan od najvećih u istoriji Lige šampiona. Vive Kielce su drugi dio dobile sa 18:8 za konačan trijumf 28:27 i stopostotan učinak u grupi. To su iskoristili Dankerk, koji je u direktnoj borbi savladao Šafhauzen sa 29:25, i Olborg, koji je otkinuo bod u gostima kod Pik Segeda bh. igrača Vladmira Vranješa odigravši 23:23.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije