Rukomet

Bojan Rađenović: Nema opuštanja, želimo pobedu

Bojan Rađenović: Nema opuštanja, želimo pobedu
Foto: N.N. | Bojan Rađenović: Nema opuštanja, želimo pobedu

Rukometaši Borac M:tela napravili su veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Čelendž kupa, ali jedan od najboljih igrača u "crveno-plavom" timu ističe da nema opuštanja pred subotnji revanš meč sa Šviesom u banjalučkom "Boriku" (20 časova).

Banjalučani su u subotu u Litvaniji slavili 29:16, a Rađenović je trijumfu doprinio sa četiri gola.

"Nadao sam se pobedi i rezultatu koji će nam doneti olakšanje u revanš utakmici, ali iskreno, nisam očekivao ovako ubedljiv trijumf. Mislim da ovaj rezultat nije pravi odraz snaga na terenu, tako da treba biti oprezan pred revanš. Neće biti opuštanja, posebno pred našim navijačima, pred kojima želimo da odigramo dobro", rekao je Rađenović.

Za razliku od pripreme za prvu utakmicu, kada su analizirali rivala preko video-snimaka, ekipa trenera Mirka Mikića sada zna više o ekipi Šviese.

"Istina, sada znamo više o njima i to nam pomaže da se fokusiramo na neke stvari kako bismo još bolje odigrali. Moramo malo da popravimo celokupnu sliku. Cela ekipa je odigrala vrhunsku odbranu u Viljnusu, golman Bojan Ljubišić je bio fantastičan (upisao 18 odbrana, od čega su bila tri sedmerca), bilo je grešaka u napadu, ali smo ih ispravljali dobrom odbranom", dodao je Rađenović.

Iako je u prvoj utakmici napravljena značajna razlika, u banjalučkom timu ne razmišljaju o četvrtfinalu i potencijalnim protivnicima. Jedini klub koji se do sada plasirao u četvrtfinale je Diken, koji je u dvomeču bio bolji od Berhema (28:24, 28:26), dok još sedam timova treba da obezbijedi prolaz dalje.

"Još je rano da razmišljamo o četvrtfinalu ili nekoj narednoj fazi takmičenja. Idemo korak po korak, naredna utakmica nam je veoma bitna i sada smo na nju fokusirani. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju i da zajedno proslavimo prolaz među osam najboljih ekipa u Čelendž kupu", istakao je Rađenović.

Ono što raduje sve u Borcu jeste mnogo bolji zdravstveni bilten nego prethodnih sedmica.

"Prošle sedmice smo bili poljuljani zbog zdravstvenih problema. Neke igrače je mučila prehlada, neke povrede, Ljubišić nije trenirao, ja sam imao problema s kolenom, ali sada je sve dobro, nema bola... Zahvalio bih Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju 'Dr Miroslav Zotović', posebno Ljiljani Tatić i njenom timu, što su uspeli da me oporave za sedam dana", rekao je rukometaš Borca.

U Banjaluci kao kod kuće

Bojan Rađenović je u julu prošle godine stigao u Borac M:tel, a ranije je nastupao za mađarski klub Čurgo, te Sintelon i Spartak u Srbiji.

"Od svih klubova u kojima sam igrao, najbrže sam prihvaćen u Borcu. Momci su fantastični, odmah se osetilo da će to biti lepa priča. Već posle nedelju dana sam se osećao kao da sam u Banjaluci nekoliko sezona", rekao je Rađenović.

33.000 KM Rukometni klub Borac M:tel košta dvomeč sa Šviesom

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije