Rukomet

Bojinović opet u Borcu

Bojinović opet u Borcu
Bojinović opet u Borcu

Rukometni klub Borac M:tel dobio je veliko pojačanje pred nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Banjalučani su, naime, danas postigli dogovor sa Mladenom Bojinovićem, koji će se tako vratiti u matični klub nakon 21 godinu.

Da je transfer realizovan potvrdio je i Vladimir Branković, direktor trostrukog uzastopnog šampiona BiH.

"Da, na naše veliko zadovoljstvo postigli smo dogovor sa Mladenom Bojinovićem. O detaljima sada ne bih da govorim, sve će biti poznato na zvaničnom predstavljanju i potpisivanju ugovora koje se održati u ponedjeljak ili utorak", rekao je Branković.

Bojinović je otišao iz Borca 1994. godine u Jagodinu, a već sljedeće je prešao u Partizan, gdje se zadržao do 1999. Uslijedio je odlazak u Španiju (Ademarv Leon, Bidaso, Barselona), a zlatne dane igračke karijere proveo je u Monpelijeu. U dresu francuskog kluba postao je jedan od najboljih srednjih bekova na svijetu, devet puta je bio šampion Francuske, a pokorio je i Evropu 2003. godine. Nakon deset godina u Monpeliju preselio se u redove PSŽ-a, sa kojim je još dva puta stigao do titule šampiona Francuske. Treći je najbolji strijelac francuske lige (više od 1.200 golova) i najbolji izvođač sedmeraca u istoriji. Odigrao je Bojinović više od 100 utakmica za reprezentaciju SR Jugoslavije, a kasnije i Srbije, postigao 322 gola, nosio i kapitensku traku, a sa "plavima" je 2001. godine osvojio svjetsku bronzu.

Borac će u subotu i nedjelju biti domaćin kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona. Banjalučani će u polufinalu igrati s austrijskom Alplom, dok će se u drugom susretu sastati holandski Liburg i norveški Elverum.

"Naš glavni cilj je da RK Borac M:tel, dvoranu 'Borik', Banjaluku, ali i cijelu Republiku Srpsku predstavimo u što ljepšem svjetlu", rekao je Milan Radović, prvi čovjek RK Borac, na radnom doručku u vodenom parku "Akvana" i dodao:

"Očekuje nas najveći ispit u predstojećoj sezoni, ispit koji nam može donijeti nastup u Ligi šampiona. Isto tako, moramo da pokažemo i naše druge kvalitete, koji nisu vezani za sport. Svi zajedno treba da budemo gostoljubivi i pokažemo da smo dorasli zadatku da organizujemo velike manifestacije kao što je ova".

Radović je izrazio nadu da će dvorana "Borik" narednog vikenda biti ispunjena do posljednjeg mjesta i da će Borac učiniti sve da se plasira u elitno klupsko takmičenje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije