Rukomet

Borac M:tel bez Đurkovića po prvi trijumf

Borac M:tel bez Đurkovića po prvi trijumf
Borac M:tel bez Đurkovića po prvi trijumf

Rukometaši Borac M:tela u večerašnji duel sa Vogošća Poljine Hillsom u okviru trećeg kola Lige za prvaka BiH ulaze bez suspendovanog trenera Ratka Đurkovića, a na klupi će biti Dejan Unčanin, pomoćni trener i igrač, i Dušan Kresojević, trener golmana.

Đurković je kažnjen sa dvije utakmice nevršenja službene dužnosti, saopšteno je juče iz Rukometnog saveza BiH. Naime, on se na poluvremenu utakmice protiv Konjuha nekorektno ponašao prema službenim licima utakmice, uputivši im nekoliko pogrdnih riječi, pa su mu sudije dodijelile diskvalifikaciju i plavi karton, saopšteno je iz Saveza.

"Kazna je drastična. Nije adekvatna onome što sam napravio. Uz to, čovjek koji je dobio jedan žuti karton ove godine da tako bude kažnjen..., ali šta je tu je. Nadam se da će ovo ujediniti ekipu. Ja ću biti na tribinama, a na klupi su moji pomoćnici Unčanin i Kresojević", rekao je Đurković.

Ono što je dobro za ekipu Borca jeste da se u tim vraća Đorđe Ćelić, koji je pauzirao zbog povrede pete.

"U ekipi će biti i Mirko Majić, koji je na prethodnoj utakmici protiv Konjuha zadobio nagnječenja rebara. Boli ga, ali igraće. Nadam se da ćemo smoći snage da odigramo kvalitetno protiv Vogošće i da ćemo imati odgovor na njihovu igru. Vogošća je favorit, dobro igra, a mi moramo odigrati mnogo bolje nego prva dva kola i dići se nakon poraza", rekao je Đurković.

Borac će u dvorani "Borik" od 20 časova se boriti za prvi trijumf, a Vogošća za treći.

"Očekujem tešku i tvrdu utakmicu, ali iskreno očekujem i tri boda. Naša prednost su širi roster i jaka odbrana. I prije početka Lige za prvaka sam govorio da veći broj igrača može da donese prevagu. Iskustvo je na našoj strani, a Borac ima mladu i kvalitetnu ekipu, vođenu odličnim trenerom. Ima prostora za napredak i ako ostanu na okupu, u budućnosti će praviti dobre rezulate", rekao je Goran Tomić, trener Vogošće.

Večeras je na programu i duel Izviđač Central osiguranja i Konjuha, ekipa koje su ostvarile po pobjedu i poraz. I meč u Ljubuškom je na programu od 20 časova.

Liga za prvaka

1. Vogošća PH      2      2      0      0      55:42      6

2. Izviđač CO 2      1      0      1      47:48      3

3. Konjuh       2      1      0      1      53:56      3

4. Borac M:tel       2      0      0      2      49:58      0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije