Rukomet

Borac dočekuje Čelik

Borac dočekuje Čelik
Borac dočekuje Čelik

Prve četvrtfinalne utakmice Kupa BiH za rukometaše na programu su sutra, a najviše uzbuđenja očekuje se u Banjaluci, gdje će branilac trofeja Borac M:tel dočekati lidera Premijer lige BiH, Čelik (20 časova).

"Ne smijemo potcijeniti Zeničane. Dobra je to ekipa, ali sve zavisi od nas, odnosno od toga kako ćemo mi izgledati na terenu. Ako igrači ispoštuju dogovor iz svlačionice, onda sigurno neće biti nikakvih problema da zabilježimo pobjedu", rekao je Janin Čop, šef stručnog štaba Borca.

Banjalučani će u završnici Kupa i prvenstva BiH imati podršku novog sponzora - "Karlsberga", odnosno lav piva.

"Želimo uvijek da budemo uz najbolje klubove i zato smo se odlučili za Borac", izjavio je Dominik Martinijak, direktor "Karlsberga" za BiH.

Zanimljivo će biti i u Sarajevu, gdje će Bosna dočekati Gradačac (18).

"Favoriti smo, ali to moramo opravdati na terenu. Gradačac ne dolazi u Sarajevo s bijelom zastavom i sigurno je da i oni imaju svoju računicu. Igramo dobro, u prvenstvu smo oba puta bili bolji od Gradačca i naš cilj je jasan. Želimo slaviti, odnosno želimo osvojiti dvostruku krunu i mislim da smo to u stanju uraditi", rekao je Vedran Delić, rukometaš Bosne.

Gračanica će ugostiti Izviđač (19), dok je Konjuh već u polufinalu nakon odustajanja dobojske Sloge. Danas će biti odrigrane i tri utakmice četvrtfinala Kupa BiH za rukometašice. Zrinjski će dočekati Miru (18.30), Krivaja Goražde (19), a Grude Autoherc ekipu Lokomotive (20). Borac se ranije plasirao na završni turnir pošto je Izviđač odustao od takmičenja kako bi smanjio troškove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije