Rukomet

Borba za vrh

Borba za vrh
Borba za vrh

Sedmo kolo Premijer lige BiH za rukometaše donosi veliki derbi između sarajevske Bosne i Izviđača.

Nekad veliki rivali vodili su bitku za naslov šampiona naše zemlje, ali su proteklih godina prolazili kroz teško razdoblje.

Ipak, polako se vraćaju na staze stare slave i ove sezone se bore za vrh tabele. Stoga se u subotu uvečer u sarajevskoj "Skenderiji" može očekivati kvalitetna rukometna predstava i velika borba za bodove. "Skauti" su lideri na tabeli sa 15 bodova, dok je Bosna sa tri manje na četvrtoj poziciji.

"Izviđač ima jako mladu ekipu koja gaji moderan rukomet. Igraju brzo sa jakom odbranom, a to je ono čemu i mi težimo. Zbog toga očekujem da bude lijepa utakmica, fer i korektna, ali i neizvjesna do samog kraja. Naravno, protiv trenutnog lidera na tabeli želimo pokazati da smo u ovom trenutku bolji i iskusniji od njih. Želimo bodove zadržati u Sarajevu i na taj način Ljubušake stići na tabeli. Najvažnije je da su gotovo svi igrači spremni za subotnji derbi. Imali smo dosta problema s gripom, koji su sada iza nas i očekujem da momci pokažu šta znaju na parketu", kaže Zuhdija Korkarić, trener Sarajlija.

S druge strane, "skauti" pred dolazak u Sarajevo ističu da su jako zadovoljni dosadašnjim igrama koje pružaju, ali isto tako ulogu favorita prepuštaju domaćinu.

"Drago mi je što su Izviđač i Bosna u vrhu tabele, pa ćemo poslije dugo vremena igrati pravi derbi. Zadovoljan sam onim što su naša djeca pokazala u ovih šest kola. Mora se imati u vidu da je naš tim sastavljen od izuzetno mladih igrača, većina ih je 1994. i 1996. godište, među 16 imamo čak i neke koji su 1998. godište. Imamo dobre uvjete za rad, klub dobro stoji u našim mogućnostima, momci sjajno rade i to nam se vraća na terenu. U Sarajevo dolazimo potpuno rasterećeni bez ikakvog imperativa. Bosna je svakako favorit jer su domaćini, a i imaju veće ambicije od nas. Stvaraju tim koji želi napasti naslov šampiona, dok mi još nemamo takvih ambicija. Želimo da pravimo buduće reprezentativce, i to je osnovni cilj današnjeg Izviđača. Naravno, ako nam se ukaže prilika za dobar rezultat pokušaćemo je iskoristiti", kaže Zdenko Grbavac, trener Izviđača.

Parovi 7. kola: petak: Vogošća - Bosna (V) (19 sati), Gradačac - Lokomotiva (19); subota: Sloboda Solana - Zrinjski (17), Derventa - Gračanica (19), Konjuh - Krivaja (19), Bosna - Izviđač (18), Čelik - Prijedor (19).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije