Rukomet

Bošković: Sa mnogo povređenih nismo mogli više

Bošković: Sa mnogo povređenih nismo mogli više
Bošković: Sa mnogo povređenih nismo mogli više

OSIJEK- Selektor srpskih rukometašica Saša Bošković rekao je poslije poraza od Crne Gore da nacionalni tim nije mogao da pruži više zbog brojnih povreda u sastavu.

Srbija je sinoć u Osijeku izgubila rezultatom 22:19, u meču 1. kola D grupe prvenstva Evrope.

"Bila je ovo teška utakmica i za mene i za ekipu. Uspeli smo nekako da se u pojedinim momentima vratimo u meč, ali sa tako mnogo povređenih devojaka nismo mogli više", izjavio je Bošković, navodeći da je ekipa od 10. minuta ostala bez srednjeg beka Katarine Stepanović.

"To je veliki hendikep za reprezentaciju. Moj tim je pokazao veliku želju, ali imamo problem i sa Draganom Cvijić koja je otišla na snimanje ruke. Čestitam ekipi Crne Gore, nama preostaje da se odmorimo i spremimo za Francusku", kazao je Bošković.

Jedna od najboljih u timu Srbije, Biljana Bandelijer, rekla je da je protiv Crnogorki bila očekivano teška utakmica.

"Žao mi je što smo izgubili ovaj meč. Nedostajala nam je koncentracija u napadu. Preostaje nam da se sada odmorimo i sredimo za nastavak takmičenja, a Crnoj Gori čestitke na pobedi. Okrećemo se narednom protivniku i idemo dalje", poručila je Bandelijer.

Crnogorski selektor Dragan Adžić takođe je naveo da je očekivao težak meč.

"Srbija je bila jako kvalitetan protivnik. Čestitam im, jer su sa toliko povrijeđenih igračica pružile ovakvu partiju. Pokazale su karakter i kvalitet. Ujedno sam zahvalan mojim igračicima što su uspjele da se izbore sa svim stvarima i ostvare veliku pobjedu protiv velikog protivnika", rekao je Adžić, dok je reprezentativka Biljana Pavićević istakla da "nije mala stvar pobijediti vicešampionke svijeta".

"Ova pobjeda će nam mnogo značiti. Imali smo sjajnu Sonju Barjaktarović na golu. Srbiji čestitam na sjajnoj partiji", kazala je Pavićević.

U utakmicama 2. kola D grupe evropskog prvenstva Srbija u srijedu od 18 sati igra protiv Francuske, a Crna Gora se od 20.15 sastaje sa Slovačkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije