Rukomet

Bosna: Nadamo se fer završnici

Bosna: Nadamo se fer završnici
Bosna: Nadamo se fer završnici

Povodom finiša Premijer lige BiH u rukometu i zbog, kako kažu, "čudnih rezultata u posljednje vrijeme", u Rukometnom klubu Bosna Sarajevo su odlučili da se oglase saopštenjem.

Bosna se s još nekoliko ekipa bori za opstanak u društvu najboljih.

"Istakao bih da je ova uprava Bosne preuzela klub u situaciji kada smo na kontu imali svega tri boda i kada je malo ko vjerovao da naš klub i teoretski može sačuvati premijerligaški status. Bosna je danas u situaciji da ima 35 bodova, čime su stvorene realne pretpostavke da možemo ostvariti zacrtani cilj i ostati u najjačem rangu bh. rukometa. Međutim, tu borbu otežava činjenica da je ovo prvenstvo imalo i ima, blago rečeno, čudan tok i karakter, s mnoštvom iznenađujućih rezultata, koji bi, da nemaju ozbiljne posljedice, bili svrstani u rubriku 'vjerovali ili ne'. Bili bismo sretni da je to posljedica izjednačenog kvaliteta klubova, no činjenica je da nije tako", ističe predsjednik Skupštine Gordan Muzurović i dodaje:

"Ne želimo iznositi nikakve neargumentovane analize, što opet ne znači da do njih nismo došli. RK Bosna želi odlučno reći 'ne' svim mešetarima i ljudima koji po svaku cijenu žele doći do određenih rezultata na nekorektan i nesportski način", završio je predsjednik najvišeg organa RK Bosna Sarajevo.

U subotu su utakmice pretposljednjeg 29. kola Premijer lige za rukometaše. Parovi, subota (18 sati): Krajina - Vogošća, Izviđač - Prijedor, Maglaj - Konjuh, Zrinjski - Bosna (V), Bosna (S) - Sloboda, Sloga - Derventa, Čelik - Gračanica, Igman - Gradačac (ne igra se). 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije