Rukomet

Bosna ne da vrh

Bosna ne da vrh
Bosna ne da vrh

Rukometaši sarajevske Bosne nakon tri kola zasjeli su na vrh tabele, gdje žele ostati do kraja Premijer lige BiH. Cilj "studenata" je da sa banjalučkim Borac M:telom razigravaju za titulu šampiona BiH, te da tako klub vrate na staze na kojima je bio prije tri godine, kada je bio apsolutni vladar naših parketa.

Nije dobro počelo za izabranike Zuhdije Korkarića. U prvom kolu su u komšijskom derbiju poraženi u gostim kod Vogošće sa ubjedljivih 22:27. No, uslijedile su dvije ubjedljive pobjede nad Zrinjskim i Gradačcem, pa je Bosna preuzela vrh tabele. Već u narednom kolu čeka ih veliki derbi protiv zeničkog Čelika, jednog od glavnih konkurenata za sami vrh tabele.

"Gostovanje u Vogošći bila nam je prva ozbiljnija utakmica ove sezone. S druge strane, Vogošćani imaju neku vrstu animoziteta prema nama i smatraju nas najvećim rivalom, pa su bili jako motivisani. Igrali su dosta oštro, a s druge starne mi smo odigrali strašno loše. Nakon veoma lošeg prvog poluvremena vodili smo jedan razlike i umjesto da u drugom podignemo nivo igre i pobijedimo, bili smo još gori. Naravno, to je iskusna ekipa kao Vogošća znala iskoristiti. Mislim da se nismo uspjeli dovoljno dobro uigrati za start prvenstva. Otišlo nam je nekoliko važnih igrača i novajlijama je potrebno vrijeme da se uklope", priča Korkarić.

Uslijedila su dva lakša ogleda koja su ubjedljivo riješili u svoju korist i na taj način podigli samopouzdanje, ali i poboljšali svoju igru.

"Radili smo na usavršavanju detalja u našoj igri. S obzirom na to da smo imali dva lakša protivnika, Zrinjski i Gradačac, postavljanjem posebnih zadataka motivisali smo igrače. Polako se dižemo i već u Zenici bi trebalo da izgledamo mnogo bolje. Biće to pravi derbi i otvorena utakmica do samog kraja", smatra Korkarić.

Cilj Bosne ove sezone je da osvoji prvo mjesto u Premijer ligi, a onda u doigravanju za šampiona s trona proba skinuti Borac.

"Nadam se da će nas zaobići povrede, što će biti najvažnije na putu ka ostvarenju našeg cilja. Želimo vratiti titulu šampiona u Sarajevo i ponovo zaigrati u Ligi šampiona. Bilo bi lijepo kada bismo to ostvarili već ove sezone. No, za to će trebati da se poklope mnoge stvari. Prije svega da budemo kompletni tokom sezone. Već sada imamo dosta problema sa povrijeđenim igračima. Pojačanje Radovan Nenadović izgubljen za ovu polusezonu, a trebalo je da nam bude stub odbrane. Isto tako povrijeđeni su Damir Halilković i Edin Mehinagić, istina lakše od Nenadovića, ali sve to remeti ritam u ekipi. Ipak, ne bježimo od naših ambicija da se vratimo na vrh", zaključio je strateg Sarajlija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije