Rukomet

Braća Burić zaustavili Borac m:tel

Braća Burić zaustavili Borac m:tel
Braća Burić zaustavili Borac m:tel

Rukometaši Borca m:tel poraženi su od Gorenja 26:24 u svojoj prvoj utakmici na ovogodišnjem TV turniru u Doboju. Reprezentativci BiH Benjamin i Senjamin Burić predvodili slovenačku ekipu do pobjede.

Šampion BiH, RK Borac m:tel upisao je poraz na startu TV turnira u Doboju, iako je do završnice meča izgledalo da će ovo biti pobjeda Banjalučana.

Izabranici Igora Rađenovića odigrali su dobro tri 40-ak minuta, a onda je uslijedio pomalo i neobjašnjiv pad i dozvolili praktično već savladanom protivniku da se vrati u život i čak stigne do pobjede.

Krenuo je Borac dobro, poveo 5:1 i u istom ritmu nastavio cijelo prvo poluvrijeme koje je na kraju završeno sa prednošću Banjalučana 16:12.

Kao i u prvom dijelu kada je bilo 12:6, Borac je i u nastavku stigao do šest golova prednosti, u 39. minutu bilo je 21:15, ali je onda uslijedila nevjerovatna serija Gorenja.

Slovenci su odličnom odbranom iza koje je bio raspoloženi golman Benjamin Burić, u potpunosti su zaustavili Borčeve rukometaše koji nisu imali rješenja, a Gorenje je brzim kontrama i akcijama postizalo golove i u 52. minutu stiglo do prvog vođstva 23:22.

Borac do kraja meča nije uspio da vrati egal i Gorenje je stiglo do pobjede 26:24.

Najzaslužniji za trijumf Gorenja bili su bivši igrači Borca, braća Burić, Benjamin je bio odličan na golu sa 15 odbrana, a Senjamin je uz Skudea bio najefikasniji sa pet postignutih golova.

U redovima Borca istakli su se golman Tibor Ivanišević sa 12 odbrana i Stefan Janković koji je postigao 11 golova.

U ostalim mečevima igranim u srijedu Tatran je opravdao ulogu favorita i savladao Izviđač rezultatom 47:33 u meču u kojem pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

U mnogo neizvjesnijem meču Vojvodina je na kraju savladala Saudijsku Arabiju 25:24. Saudijci su imali i napad za izjednačenje, ali je Petrović upisao odbranu i donio svom timu sva tri boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije