Rukomet

Bronza za Hrvatsku

Bronza za Hrvatsku
Bronza za Hrvatsku

KRAKOV - Hrvatska je podmladila reprezentaciju, odrekla se kapitena Igora Vorija, i pogodila - tim Željka Babića je osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj nakon što je savladao Norvešku sa 31:24.

"Kauboji" su u Krakovu vodili tokom većeg dijela meča, u finišu poluvremena imali i pet golova prednosti (13:8 i 14:9), ali su Skandinavci izjednačili na 17:17.

Domagoj Duvnjak je vratio prednost svom timu, a odlučila je 51. minuta - pri vođstvu 23:21, crveni karton je dobio Jakov Gojun, ali je Ivan Stevanović odbranio sedmerac Magnusa Jendala.

Na drugoj strani je Krešimir Kozina sa igračem manje iznudio isključenje Kenta Tenesena i sedmerac, koji je realizovao Zlatko Horvat.

Uskoro su Norvežani ostali sa četvoricom igrača u polju, a Hrvati su sa nova tri gola poveli sa nedostižnih 27:21.

Horvat je dao osam golova, a Duvnjak dodao šest i mnogo lucidnih asistencija, što mu je i donijelo epitet igrača meča. Kod Norvežana je najbolji bio 20-ogodišnji srednji bek Sander Sagosen sa pet pogodaka.

Golmani Stevanović i Ule Erevik su imali po 14 odbrana, s tim da je Hrvat zaustavio oba sedmerca, a Norvežanin jedan od pet.

Hrvati su ovom pobjedom izborili direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj, a Skandinavci su ostali bez prve medalje u istoriji i dobili jako teškog rivala u baražu - Sloveniju.

(NN/vijesti.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije