Rukomet

Čelnici RK Borac M:tel uputili apel za pomoć

Čelnici RK Borac M:tel uputili apel za pomoć
Čelnici RK Borac M:tel uputili apel za pomoć

Tražimo sastanke s nadležnim gradskim i republičkim institucijama, da ih upoznamo kako klub radi i šta mogu da očekuju za možda mjesec dana ukoliko ne bude pomoći, izjavio je u srijedu Nebojša Golić, v.d. direktora RK Borac M:tel.

Šampion BiH nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji, ukupan dug kluba je oko dva miliona KM, a upravo to je bio povod da se čelnici Borac M:tela još jednom oglase i pošalju apel za pomoć.

"Kada smo ušli u klub nismo bili ni svjesni koliko je situacija ozbiljna, ali sada nam je sve jasno. Rješavati nagomilane dugove i istovremeno servisirati tekuće troškove je nemoguće. Račun kluba trenutno nije blokiran, ali može da bude u svakom trenutku", kaže Golić i dodaje:

"Od septembra 2013. godine uplatili smo 250.000 KM na blokade i dugovanja. To je veliki novac i da smo ga imali na raspolaganju bez problema bismo ispunjavali obaveze prema igračima i sve ostale troškove. Ovako, igrači igraju bez plata, strpljenje im je na izmaku, ali su pravi heroji i najzaslužniji što Borac i dalje postoji. Zna se ko je bio prije nas i čije dugove vraćamo, ali tako više ne možemo." 

Golić je naglasio da će se sjednica Skupštine kluba održati 27. novembra, te da će na njoj javnost biti upoznata gdje je sadašnje rukovodstvo trošilo sredstva i koliko je novca prošlo kroz klub. Vršilac dužnosti direktora odgovorio je i na pitanje novinara da li je aktuelna uprava pokrenula postupke prema bivšim funkcionerima kluba:

"Bivši direktor Boris Đogo je podigao kredit kojem je takođe bio žirant RK Borac. Taj kredit je isplaćen. Podigli smo krivičnu prijavu i dobili odgovor da za nju nema osnova. U redu, nema. Pričamo o dugu od oko dva miliona evra, ali ko će juriti te ljude koji su napravili dug. Trošene su državne pare, a ne privatne i mislim da neko drugi treba da se umiješa i ispita kako se poslovalo."

Vladimir Branković, član UO, rekao je da postoji plan kako da Borac izađe iz krize:

"Mislim da je Borac i dalje najbolji brend Banjaluke. Ovaj klub ima potencijal. U minulom periodu uradili smo mnogo na vraćanju imidža Borcu. Obišli smo mnogo škola, vrtića i animirali djecu da se bave rukometom. Pokrenuli smo omladinski pogon i saradnju s rukometnim školama, što znači da radimo sistematski. Ipak, nećemo uspjeti bez pomoći države i privrednika."

Marković

Golić je ogorčen zbog nekih "borčevaca" koji su blokirali račun kluba čim su dobili priliku:

"Neki igrači potražuju novac od Borca, a taj isti ugovor nisu odradili do kraja i oni u tom smislu ne zaslužuju da naplate potraživanja. Nisu korektni ti 'veliki borčevci'. Vi znate šta je bilo sa Draganom Markovićem, i on je jedan od takvih. Ja sam bio direktan pregovarač s njim da se dug, koji nije sporan prema njemu, malo prolongira. Dogovorili smo se, a nakon pet dana nam se dogodila blokada. Zašto smo se dogovarali, šta smo pričali, šta se Markoviću dogodilo u glavi ja ne znam..."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije