Rukomet

Červar najavio promjene: Vori će biti direktor reprezentacije

Červar najavio promjene: Vori će biti direktor reprezentacije
Foto: Anadolija | Červar najavio promjene: Vori će biti direktor reprezentacije

Trener hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar najavio je kako su pred rukometašima u ovoj godini kvalifikacije za Svjetsko i Evropsko rukometno prvenstvo, te Mediteranske igre.

Červar se posebno osvrnuo na ovu godinu koja je pred reprezentacijom, a nakon Evropskog prvenstva koje se igralo u Hrvatskoj i na kojem nisu, ocijenio je, ispunjena očekivanja reprezentacije za medaljom.

Kao najvažnije događaje u predstojećem razdoblju Červar je naveo dvomeč početkom travnja/aprila sa reprezentacijom Crne Gore za nastup na Svjetskom prvenstvu 2019. godine, zatim kvalifikacije koje se igraju u oktobru za Evropsko prvenstvo 2020., a kao treću važni stvar naveo je Mediteranske igre koje se igraju u Španiji.

"Reprezentacija je uvijek otvorena i uvijek se traže ljudi, još bolji, još kvalitetniji ili oni koji mogu igrati na razini reprezentacije ili zadovoljavati te kriterije koji će se tražiti za sve reprezentativce“, kazao je Červar.

Červar se zahvalio stožeru koji je radio na pripremama za Evropsko prvenstvo te najavio izmjene u stožeru.

"Moj prvi pomoćnik će biti Davor Dominiković, olimpijac, svjetski pobjednik. Igor Vori će biti direktor reprezentacije. Prestaje s aktivnim igranjem i posvetiće se reprezentaciji”, kazao je Červar.

Prvi Červarov pomoćnik će biti Davor Dominiković, koji je olimpijac i svjetski pobjednik, a trener golmana je Mirko Bašić.

Červar je objavio popis 27 rukometnih reprezentativaca za reprezentativnu sedmicu u aprilu, od 2. do 7. aprila. Kazao je kako Domagoj Duvnjak zbog povrede neće igrati, no kako će putovati sa igračima kao podrška.

Igrači koji su iz različitih razloga najavili odlazak iz reprezentacije nakon odigranog Evropskog prvenstva su Marko Kopljar, Jakov Gojun, Igor Čupić i Mirko Alilović

Objavio je i popis od 27 igrača od kojih njih 18 putuje na dvomeč u Švedskoj: golmani su Stevanović, Pešić i Ivić, zatim Horvat, Pavletić, Vida, Štrlek, Mihić, Jelinić, Bećiri, Marić, Musa, Kontrec, Kozina, Brozović, Mamić, Jaganjac, Mandalinić, Bičanić, Cindrić, Pavlović, Karačić, Stepančić, Vranković, Šebetić, Ivić i Sršen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije