Rukomet

Čudo iz Austrije

Čudo iz Austrije
Čudo iz Austrije

Javnost u Austriji oduševljena je nastupima svoje rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Nakon odlične borbe, ali i poraza od Hrvatske, došao je i trijumf nad BiH, što je izazvalo pravi talas oduševljenja u domovini, a Austrijanci su ponosni na to što im je tim, kao nijedan drugi u Kataru, multikulturan. U sadašnjem timu ove zemlje skoro polovina igrača ima ime i prezime koje je sve samo ne austrijsko. Igrači Vitautas Ziura, Janko Božović, Nikola Marinović, Mikola Bilik, Raul Santoš, Romas Kirveliavičius, Viktor Silađi i selektor Paterkur Johanson odlično se uklapaju u profil ekipe za koju sada svi kažu da nije došla u Dohu da druge uči o multikulturalnosti, već da pokažu da znaju da igraju dobar rukomet.

Ovo im je peti nastup na svjetskoj smotri, a pred sobom imaju težak zadatak da ponove uspjeh slavne generacije iz 1938, koja je na inauguralnom SP u Berlinu položila oružje tek u finalu, i to od Njemačke (4:5).

U Austriji su skijanje i fudbal najpopularniji sportovi, a onda ide rukomet. U ovoj generacija rukometaša mnogi vide sličnosti sa fudbalskom ekipom iz tridesetih, koja je bila prepuna veoma talentovanih sportista i koju su zvali "Wunderteam" (čudesan tim).

"Rukometaši su novi čudesni momci, u to nema sumnje. Zadovoljstvo je raditi s njima. Toliko su različiti, a tako je lako i ugodno raditi s njima", kaže selektor Johaneson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije