Rukomet

Danas počinje TV turnir šampiona "Doboj 2014"

Danas počinje TV turnir šampiona "Doboj 2014"
Danas počinje TV turnir šampiona "Doboj 2014"

Rukometaši Dervente i prvak Afrike Esperanca iz Tunisa otvoriće danas 46. međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2014", koji će od 19. do 23. avgusta biti održan na saniranom Stadionu sportskih igara.

Ovogodišnje izdanje turnira biće skromnije (sa 50 odsto manjim sredstvima) i bez dobojske Sloge, koja je zbog nemogućnosti formiranja ekipe i velike štete pretrpljene u majskim poplavama zamrzla svoj status u Premijer ligi. Odluka da Derventa uskoči umjesto Sloge proteklih dana je digla veliku prašinu, a ni juče nije prošlo bez bure.

"Derventa nije domaćin, ali u jednu ruku jeste pošto je došla umjesto Sloge. Raspored utakmica je već bio urađen sa Slogom, koja je 5. avgusta poslala dopis da neće učestvovati i dovela nas u pat poziciju. Žrijeb je obavljen prije mjesec dana, sa Slogom. Da nije turnira da li bi se iko zabavio problemom Sloge?! Svi se busamo imenom Sloge. Da nije bilo turnira, opet bi bio problem. Možda je manji belaj što smo uspjeli da sačuvamo turnir", izjavio je juče Enes Suljkanović, predsjednik Izvršnog odbora turnira.

Bura u vezi s izostankom Sloge i dalje se ne stišava. Titulu brani Tatran Prešov

S njim se, prema komentarima i reakcijama na društvenim mrežama, ne slaže dosta Dobojlija, kao ni dugogodišnji novinar i hroničar dešavanja na rukometnom turniru Slobodan Puhalo, koji smatra da dva debitanta nisu trebala da otvore takmičenje jer je to "degradacija ovogodišnjeg turnira".

"Zar nije mogao banjalučki Borac, najizrasliji kolektiv koji je igrao ovdje, bivši šampion Evrope, predstavnik BiH, njen šampion, da otvori turnir", kazao je Puhalo.

Osim Dervente i Esperance, u prvoj grupi su i branilac titule Tatran Prešov i šabačka Metaloplastika, a u drugoj grupi su Borac, reprezentacija Irana, poljski Azot Pilavi i prvak Turske Bešiktaš.

Organizatori imaju problema i sa smještajem rukometaša, pa će ekipe, osim u dva objekta u Doboju, biti smještene i u motelima u Jelahu, te na prostoru opština Usora i Gračanica.

"Moram istaći zaista korektnost, prvenstveno Borca, koji će doći čak dan kasnije da smanji troškove turnira i nisu postavljali nikakve uslove, što dosad nije bio slučaj, jer smo dosad najviše problema imali s ekipama iz RS i BiH", rekao je Suljkanović.

Turnir će u 17 časova otvoriti Juri Afanasijev, rezidentni koordinator UNDP-a, a od 17.30 igraju Derveta i Esperanca. U 19.15 igraju Iran i Azoti Pulavi, a od 21 Tatran i Metaloplastika. Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. i u zvaničnom je kalendaru Evropske rukometne federacije (EHF).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije