Rukomet

Danska pobijedila Hrvatsku i osvojila peto mjesto na SP

Danska pobijedila Hrvatsku i osvojila peto mjesto na SP
Danska pobijedila Hrvatsku i osvojila peto mjesto na SP

DOHA - Rukometna reprezentacija Danske zauzela je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pošto je pobijedila selekciju Hrvatske sa 28:24 (15:11).

Najefikasniji na meču bio je Mikel Hansen sa osam golova, dok su Hrvate predvodili Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić i Ivan Slišković sa po četiri pogotka.

Danska je sredinom prvog poluvremena stekla prednost od četiri razlike i održavala je do finiša kada su Hrvati smanjili zaostatak.

U tim trenucima istakao se golman Niklas Landin sa nekoliko odbrana, a uspio je odbrani sedmerac Sliškoviću i na taj način ponese epitet junaka meča.

Ekipa selektora Slavka Goluže je zabilježila najlošiji rezultat na Svjetskom prvenstvu još od 2001. godine i prvenstva u Francuskoj kada je Hrvatska bila deveta.

Danska je pobijedom nad Hrvatskom obezbijedila organizaciju kvalifikacija za Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

Svoje mjesto u kvalifikacijama poslednja je kaparisala Njemačka, koja je u meču za sedmo mjesto bila bolja od Slovenije sa 30:27 (16:14).

Uve Genshajmer bio je najzaslužniji za trijumf "pancera" sa 13 golova, David Vinček dao je četiri, dok se u Sloveniji istakao Jure Matek sa osam.

Sutra se u utakmici za bronzu sastaju Poljska i Španija (14.30), dok se za titulu šampiona svijeta igraju Katar i Francuska (17.15).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije