Rukomet

Đurđević: Analiziramo Šviesu, očekujem pobjedu

Đurđević: Analiziramo Šviesu, očekujem pobjedu
Foto: N.N. | Đurđević: Analiziramo Šviesu, očekujem pobjedu

Vladan Đurđević, rukometaš banjalučkog Borac M:tela, optimista je pred dvomeč sa Šviesom, litvanskim timom, s kojim će se sastati u osmini finala Čelendž kupa. Prvi meč je na programu u subotu u Viljnusu, a revanš sedam dana kasnije u Banjaluci.

"Danas (ponedjeljak) smo počeli pripreme za duel sa Šviesom. Nismo to uradili ranije, jer smo u subotu igrali važnu utakmicu Kupa BiH sa Slogom (30:26), ali sada smo maksimalno koncentrisani na narednog rivala. Imamo snimke njihovih utakmica, analiziraćemo njihovu igru sa ciljem da ih što bolje upoznamo i da nam ne budu nepoznanica", rekao je Vladan Đurđević, rukometaš Borca.

Saznaće kvalitete i nedostatke litvanske ekipe, ali Đurđević ističe da se Borac prije svega mora baviti svojom igrom kako bi bilo uspješno prvo proljeće u evropskom takmičenju nakon 14 godina.

"Moramo popraviti igru. U utakmici protiv Sloge smo pokazali slabosti. U posljednje tri minute smo zbog nekih gluposti propustili priliku da ostvarimo ubjedljiviju prednost pred revanš utakmicu četvrtfinala. To nam se ne smije dešavati, ni protiv Šviese, niti bilo koje druge ekipe. Svaki gol je bitan i moramo maksimalno ozbiljno odigrati cijelu utakmicu. Prema informacijama koje imamo o Šviesi, vjerujem da je možemo savladati i proći u narednu fazu Čelendž kupa. Idemo na pobjedu, pokušaćemo u prvoj utakmici da ostvarimo dobar rezultat, a u pobjedu pred našim navijačima ne sumnjam", rekao je Đurđević.

On je dodao da ga raduje što je Borac ove godine ostvario dvije pobjede, u pripremnoj utakmici  i u Kupu BiH, ali ono što trenera banjalučkog tima Mirka Mikića muči jesu povrede i bolesti igrača.

"Ima dosta rovitih igrača. Neki imaju problema s povredama, neki s prehladom, nisu svi u trenažnom procesu, ali vjerujem da ćemo svi biti spremni za subotu", rekao je Đurđević, koji je zadovoljan svojom formom na početku godine:

"Pred kraj prošle godine sam bio u padu forme, ali vraćam se dobrim igrama i nadam se da ću biti još bolji. Ovim što sam do sada pokazao u 2019. mogu da budem zadovoljan."

 

8. februara bh. tim putuje u Litvaniju.

 

7 golova Đurđević je postigao u utakmici sa Slogom i bio je prvi strijelac Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije