Rukomet

Doboj u znaku rukometa

Doboj u znaku rukometa
Doboj u znaku rukometa

Međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2015" počeo je danas, a čast da ga proglasi otvorenim imao je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

Na predstojećem turniru će učestvovati sedam ekipa iz BiH, Srbije, Slovačke, Slovenije i Turske, te reprezentacija Saudijske Arabije. To su u Grupi A: Tatran iz Slovačke, Izviđač iz Ljubuškog, Antalija iz Turske i domaćin Sloga Doboj, dok će u B grupi nastupiti Gorenje iz Slovenije, Vojvodina iz Srbije, reprezentacija Saudijske Arabije i banjalučki Borac M:tel.

Ove godine obilježava se 50 godina od održavanja prvog rukometnog turnira u Doboju, a ovaj turnir dio je manifestacije povodom obilježavanja 600 godina od prvog pisanog pomena grada Doboja.

Dobojski međunarodni rukometni TV turnir šampiona uvršten je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije. Takmičarski dio turnira otvorili su domaća Sloga i slovački Tatran, koji je branilac trofeja.

Dan uoči otvaranja 47. turnira održana je manifestacija "Parada sporta", na kojoj su učestvovali sportski klubovi s područja grada Doboja. Reprezentativci BiH Senjamin i Benjamin Burić braniće boje Velenja u Doboju.

"Kao i svake godine, tako i ove, turnir u Doboju je privukao kvalitetne ekipe, tako da očekujem lijep i atraktivan rukomet. S obzirom na to da su pripremne utakmice u toku i da su noge još teške, teško je izdvojiti favorita. Mislim da sve ekipe imaju šanse za prvo mjesto", izjavio je Senjamin za Klidž.ba.

Gorenje iz Velenja želi prvo mjesto na ovom pripremnom turniru.

"Ovo je vrlo kvalitetan turnir s dugom historijom, a ekipe koje učestvuju su odlične. Gorenje uvijek ide na prvo mjesto i bez obzira na to što se radi o pripremnom turniru, pokušaćemo ga osvojiti", rekao je Benjamin.

Slozi dva kompleta dresova

Uprava Međunarodnog rukometnog TV turnira Doboj uručila je sportsku opremu Rukometnom klubu Sloga Doboj, kako bi s ponosom predstavljao grad Doboj i turnir. Član Izvršnog odbora turnira Alen Petković rekao je da se radi o znaku pažnje, ali i pokazatelju da su turnir i Sloga u stvari jedno.

"Riječ je o dvije garniture od po 16 dresova za igrače i tri garniture za golmana, na kojima se nalazi i zvanični logo turnira", rekao je Petković i dodao da će Slozi ove godine uručiti i zahvalnicu za afirmaciju turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije