Rukomet

Dragana Đurić, banjalučka rukometašica: Želim da uspijem u Austriji

Dragana Đurić, banjalučka rukometašica: Želim da uspijem u Austriji
Foto: N.N. | Dragana Đurić, banjalučka rukometašica: Želim da uspijem u Austriji

Mnogo mi nedostaje moja Banjaluka, moje društvo i mamina hrana, tako da kad god nađem slobodnog vremena dođem u svoj rodni grad.

Ovdje se najbolje osjećam. Ovo su riječi nekada velike nade banjalučkog Borca, danas 22-godišnje rukometašice i prvotimke austrijskog prvoligaša Trofajaha Dragane Đurić.

Svojevremeno jednu od najtalentiranijih banjalučkih rukometašica, koja je sa 13 godina debitovala za Borac, put u Austriju odveo je 2016. godine. Došla je na preporuku trenera Radeta Unčanina, a da čelnici austrijskog tima nisu pogriješili kada su je doveli pokazalo se u minulim sezonama. Postala je standardni član ekipe, a često je bila ključna igračica u brojnim pobjedama svoje ekipe. Trofajah je u minuloj sezoni zauzeo solidnu devetu poziciju u elitnom rangu austrijskog rukometa.

"U Trofajahu sam već treću godinu ili u sportskom žargonu - treću sezonu. Svojim učinkom sam ove sezone apsolutno zadovoljna. Naravno, ostajem ovdje i naredne sezone. Vjerujem da ću opet pokazati svoj puni kapacitet, napredovati još više s obzirom na to da smo dobile novog trenera. Vjerujem u sebe i nadam se da ću biti bolja i da ću sa novim trenerom imati odličnu komunikaciju", kaže nam Đurićeva.

Iako živi daleko od kuće, Dragana je od prvog dana posložila prioritete, tako da se može reći da se poprilično dobro snašla u svom drugom domu. Ističe da joj je nekada veoma teško, ali i da ima silnu želju da uspije.

"Radim, studiram, treniram i živim sama. Teško je, ali se borim jer želim da uspijem ovdje ako bog da", naglašava ova Banjalučanka i dodaje:

"U slobodno vrijeme sam na kafi ili druženju sa saigračicama iz kluba, najviše sa Slovenkom Brinom Bole. Sa njom zaista provodim kvalitetno vrijeme. Također, u kontaktu sam i sa bivšim saigračicama iz mog Borca, najviše preko društvenih mreža".

Pred njom su sada najljepši dani u godini. Vrijeme je odmora, a kao i svakog ljeta njena prva destinacija je Banjaluka.

"Jedva sam čekala da dođem kući, gdje se osjećam najljepše. Najviše vremena provodim upravo sa bivšim saigračicama. Ovdje ću najbolje iskoristiti slobodno vrijeme i napuniti baterije za nove izazove u Austriji", zaključila je za "Nezavisne" rukometašica Trofajaha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije