Rukomet

EHF kaznio Makedoniju zbog čarapa i "streč gaća"

EHF kaznio Makedoniju zbog čarapa i "streč gaća"
Foto: AP | EHF kaznio Makedoniju zbog čarapa i "streč gaća"

Evropska rukometna federacija (EHF) je kaznila Makedoniju sa ukupno 2.000 evra zbog šarenila u opremi reprezentativaca

Rukometni reprezentativac Makedonije Filip Mirkulovski najavio je da će taj tim sutra igrati na pobjedu protiv Njemačke u trećem kolu Evropskog prvenstva.

"Nedavno sam rekao da duel sa Njemačkom može da bude za prvo mjesto u grupi. Mi prenosimo najmanje dva boda u sljedeću fazu, a protiv Njemačke idemo na pobjedu i prvo mjesto", rekao je Mirkulovski, prenijeli su makedonski mediji.

Srednji bek je rekao da je zadovoljan prikazanim u dosadašnjem dijelu prvenstva, u kom Makedonija ima dvije pobjede protiv Slovenije i Crne Gore.

Mirkulovski, koji je utakmicu protiv Crne Gore igrao povrijeđen, kazao da je da su u makedonskoj reprezentaciji znali da će taj meč biti težak, iako su im mnogi prije vremena dodijelili bodove.

Makedonski selektor Raul Gonsales je rekao da je jako zadovoljan igrom i rezultatima.

"Pobijedili smo u dvije utakmice i imamo četiri boda. Nismo počeli dobro prvo poluvrijeme protiv Crne Gore, ali u drugom je bilo mnogo bolje i u odbrani i u napadu", rekao je Gonzales.

Utakmica trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva između Makedonije i Njemačke igraće se u srijedu od 18.15 u Zagrebu.

Evropska rukometna federacija (EHF) u međuvremenu je kaznila Makedoniju sa ukupno 2.000 evra zbog šarenila u opremi reprezentativaca.

Jedna kazna od 1.000 evra je izrečerna zbog različitih čarapa koje su nosili makedonski reprezentativci na utakmicama Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, a druga zbog nošenja "streč gaća".

Kako su naveli makedonski mediji, one se vide ispod šortseva Dejana Manaskova, Stojančeta Stoilova, Kirila i Filipa Lazarova, Filipa Taleskog, Filipa Kuzmanovskog i Martina Velkovaskog.

Zbog nestandardnih čarapa reprezetativaca, Makedonija je kažnjena i na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2016.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije