Rukomet

Francuzi 22 meča bez poraza na SP: Evo ko ih je zadnji razbio

Francuzi 22 meča bez poraza na SP: Evo ko ih je zadnji razbio
Foto: IHF/facebook.com | Francuzi 22 meča bez poraza na SP: Evo ko ih je zadnji razbio

Golčinom Timotija Ngesana u zadnjoj sekundi za remi protiv Njemačke nastavljen je nestvaran niz Francuske bez poraza na Svjetskim prvenstvima u rukometu.

"Trikolorima" je sinoćnja utakmica bila 22. bez poraza na rukometnim svjetskim smotrama, a u periodu od 2013. do 2019. osvojili su dva uzastopna naslova svjetskog prvaka (2015. i 2017.)

Posljednji put najveća ekipa u istoriji igre izgubila je na SP u Španiji 2013. u četvrtfinalu. Te su večeri bili potučeni do nogu, a protivnik je bila Hrvatska.

Tim koji je tada vodio Slavko Goluža na proste faktore je rastavio aktuelnog svjetskog i olimpijskog prvaka. Završilo je 30:23 za Hrvatsku.

Bila je to jedna od najljepših i najimpresivnijih utakmica u istoriji hrvatskog rukometa, Karabatić i društvo bili su izgubljeni, zbunjeni i nemoćni, a sve je počelo šokantno za Hrvatsku. Drago Vuković je zbog nesmotrenog faula na havijeru Barašeu dobio crveni karton već u prvom minutu utakmice i već je na početku izgledalo da će Francuzi još jednom "natamburati" Hrvate. Međutim, to se nije dogodilo. Ne te večeri. Domagoj Duvnjak odigrao je vjerovatno najbolju utakmicu u karijeri, Mirko Alilović imao je 13 obrana, a u nastavku utakmice iz drugog plana u neočekivane heroje izrasli su se Horvat i Bičanić.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije