Rukomet

Gligorić: U velikim smo problemima

Gligorić: U velikim smo problemima
Gligorić: U velikim smo problemima

Ženski rukometni klub Borac muku muči sa rezultatima i finansijama, a u potrazi je i za trenerom.

Borac, višestruki šampion BiH, ove sezone je zabilježio jednu pobjedu i sedam poraza, a loši rezultati nedavno su rezultovali sporazumnim raskidom saradnje sa trenerom Bojanom Crnomarkovićem. Treninge i dalje vodi Ranko Gligorić, direktor kluba.

"Teško je naći trenera koji želi da radi sa mladima, posebno tokom sezone. Na polusezoni će Upravni odbor odlučiti kako dalje, a u drugi dio Premijer lige bi trebalo da uđemo sa novim trenerom", rekao je Gligorić i dodao:

"Imamo mlad tim, djevojke su 1989. godište i mlađe, nemaju iskustva i teško mogu iznijeti sezonu. Nekada smo bili najbolji klub, a sada smo najperspektivniji. Nažalost, iskusnije rukometašice nismo mogli da plaćamo, pa smo previše podmladili ekipu. To su perspektivne djevojke, ali treba vremena da postanu nosioci igre i, naravno, dosta rada. Sada nam je cilj ostanak u ligi, ali biće teško".

Klub muče i finansije.

"Koliko vidim malo ko nas razumije. I oni koji bi nam mogli pomoći prave se ludi. Izgleda da je bolje imati milionske dugove, a mi smo dužni 23.000 KM, što je mnogima smiješna cifra. Dobijamo novac samo od grada. Treba da dobijemo još 8.000 KM od ukupno 75.000 koliko je predviđeno za ovu godinu. Taj novac je otišao na smanjenje duga, koji je sa 57.000 snižen na 23.000 KM, i na odigravanje utakmica. Djevojke ništa ne dobijaju", istakao je Gligorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije