Rukomet

Gosti slomljeni tek u finišu

Gosti slomljeni tek u finišu
Gosti slomljeni tek u finišu

Sedam utakmica u SEHA ligi ove sezone trebalo je rukometašima Borac M:tela kako bi zabilježili prvi trijumf. Radnički je bio tvrd orah za Banjalučane, vodili su gosti iz Kragujevca skoro cijelu utakmicu, ali je na kraju domaćin slavio zahvaljujući boljoj igri u finišu susreta - 34:32.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je sjajni Ratko Nikolić, koji je postigao devet golova iz isto toliko pokušaja, a pratili su ga Mirko Mikić sa šest, Branislav Obradović i Milan Đukić sa po pet. Na drugoj strani, Aleksandar Gugleta je sedam puta zatresao mrežu "crveno-plavih", Nemanja Grbović šest, a Dejan Pralica pet.

"I da je Radnički slavio večeras, bilo bi potpuno zasluženo. Mi smo imali više sreće. Gosti su imali kontrolu igre veći dio utakmice, ali smo mi iskoristili nekoliko njihovih grešaka i, kada je 'proradio' Abadžić, došli do prve pobjede", rekao je Igor Rađenović, trener Borac M:tela.

I bivši kapiten Kragujevčana, a sada jedan od najjačih aduta Banjalučana, Milan Đukić smatra da je sreća bila na strani domaćina:

"Konačno je došlo naših pet minuta. Borili smo se do posljednjeg daha, a na kraju smo imali i više sreće. Nakon minusa u prvom dijelu ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i dobili prvu utakmicu ove sezone."

Trener Radničkog Nedeljko Vučković ističe da je Borac iskoristio greške njegovog tima.

"Borac je čekao svojih pet minuta i iskoristio ih zahvaljujući našim greškama. Igrali smo 45 minuta svoju igru, kontrolisali utakmicu, ali smo na kraju poraženi. Nisam zadovoljan rezultatom, mislim da smo zaslužili najmanje bod", istakao je Vučković.

Rukometaš vicešampiona Srbije Ivan Milinčić izjavio je da su se Kragujevčani navijačima u "Boriku" prikazali u dobrom svjetlu:

"Igrali smo dobro, dva puta imali smo šansu da prelomimo utakmicu, ali sreća je u finišu bila naklonjena Borcu."

Sljedeći susret Banjalučani igraju 26. oktobra, kada će gostovati u Skoplju kod Metalurga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije