Rukomet

Igrači pokazali pravo lice

Nakon što su rukometaši Metalurga odbili da doputuju u Zagreb na megdan hrvatskom šampionu, zbog, kako su naveli, nekorektnog odnosa trenera Line Červara i uprave kluba prema njima, saopštenjem su se oglasili i čelnici skopskog kluba.

"Posljednja događanja u RK Metalurg konačno su rasvijetlila sve zakulisne radnje koje se duži period dešavaju u klubu i oko njega. Služeći se lažima, podmetanjima i dobro osmišljenim konstrukcijama, mali dio rukometaša, podržanih izvana, konačno se odvažio pokazati svoje pravo lice. Krijući se iza truda, bog zna kakve odanosti, posvećenosti i 'profesionalizma', izvršili su pokušaj rušenja ugleda makedonskog rukometnog šampiona. Metalurg je svoje ime gradio mukotrpno pod rukovodstvom gospodina Line Červara, koji je u Skoplje stigao s ambicijom da napravi moćan i uspješan rukometni kolektiv. Vrhunski svjetski trener u konceptu Metalurga je prepoznao mogućnost za izgradnju moćnog profesionalnog tima i izgradnju mladih igrača, koji već polako izlaze na veliku scenu. Klub je ponosan na postignuća pod rukovodstvom trenera koji ima osvojeno sve što se može osvojiti i jedan je od malobrojnih koji se time može pohvaliti na svijetu. Pod njegovim rukovodstvom Metalurg je, osim što se posvetio pravljenju mladih igrača, osvojio četiri šampionske titule i postao hit u Evropi sa stalnim učestvovanjem u završnici EHF Lige šampiona posljednje četiri godine", stoji u saopštenju Metalurga.

Rukovodstvo makedonskog prvaka dalje navodi da su se rukometaši okomili na hrvatskog stručnjaka iz ličnih interesa:

"Uvredljivi su navodi 'profesionalaca', koji uživaju sve privilegije i komfor otkako su dovedeni u klub prije mnogo godina, da je tvorac najvećih uspjeha odgovoran za uništavanje rukometaša. Napadnut je i dugo osmišljavani sistem Metalurga, koji je dao nevjerovatne rezultate na evropskom nivou, a sve u cilju odbrane ličnih interesa. Postao je očigledan ekstremni egoizam pojedinaca u ekipi i jedinstvena potreba za grubim napadom na makedonsko rukometno tkivo s obzirom na to da je osnovna ideja za sistem po kojem radi klub stvaranje mladih igrača, koji su proizvod duge i mukotrpne selekcije, te koji se ne sprovodi samo u Skoplju već i u školama širom Makedonije. Nestvarno je tvrditi da su uspjesi Metalurga samo rezultat angažmana nekoliko pojedinaca koji žele sebi da pripišu uspjehe. Podrazumijeva se da nema potrebe podsjećati da je rukomet kolektivni sport u koji je uključen veliki broj aktera".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije