Rukomet

Ilićeva se vratila na teren i rešeta mreže

Ilićeva se vratila na teren i rešeta mreže
Foto: Ilustracija | Ilićeva se vratila na teren i rešeta mreže

Rukometašice Dubice pobjedom su otvorile novu premijerligašku sezonu, a susret sa Mirom obilježio je povratak na teren jedne od najtalentovanijih bh. rukometašica Jovane Ilić.

Koliko je sedamnaestogodišnja Ilićeva, koja ujedno slovi i za jednu od najboljih igračica Premijer lige, nedostajala Dubičankama u finišu prošle sezone, kada su ostale bez nastupa u Evropi, pokazala je već na premijeri nove sezone. Ona je u trijumfu Dubice u komšijskom derbiju s Mirom postigla čak 12 pogodaka.

Ove brojke nisu iznenađenje, s obzirom na to da je rođena Dubičanka u debitantskoj prošloj sezoni u elitnom rangu na susretu s Izviđačem postigla 18 golova, te je, uprkos pauzi, završila u vrhu liste strijelaca.

"Ovo je bila moja prva bitna utakmica nakon mononukleoze, gdje sam poslije šest mjeseci konačno osjetila onu pozitivnu tremu prije utakmice. Zadovoljna sam svojom igrom i igrom cijele ekipe, mada smo promašili dosta zicera, što je i dovelo do naše ne toliko ubjedljive pobjede (33:31)", kaže glavna uzdanica tima iz Kozarske Dubice.

Uoči samog početka sezone, mnogi su ekipu Dubice svrstavali među favorite ove sezone.

Takođe, trener Boris Suvajac konačno nije imao problema sa sastavljanjem ekipe zbog povreda, te je od početka na raspolaganju imao sve igračice, koje su i ove sezone među najmlađima u ligi.

"Istina je da nas mnogi svrstavaju među potajne favorite, ali mi ne želimo da prognoziramo sezonu i idemo korak po korak. Sada se okrećemo narednom kolu, gdje gostujemo kod ekipe Krivaje iz Zavidovića. Lično mislim da je domaća ekipa favorit, ali sam sigurna da ćemo dati sve od sebe kako bismo slavili na kraju utakmice", poručila je Jovana Ilić, koja osim što uporedo redovno rešeta mrežu protivnica, uspješno pohađa Gimnaziju u Kozarskoj Dubici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije