Rukomet

Island bolji od Egipta

Island bolji od Egipta
Island bolji od Egipta

Odigrani su posljednji mečevi grupne faze Svjetskog rukometnog prvenstva nakon kojeg su poznati svi učesnici osmine finala.

Rukometaši Islanda savladali su Egipat rezultatom 28:25 u petom kolu grupe C Svjetskog prvenstva. Island je zahvaljujući ovoj pobjedi zauzeo treću pobjedu u grupi, dok se Egipat plasirao u osminu finala sa četvrte pozicije. Pobjedu u posljednjem kolu grupne faze ostvarila je i selekcija Češke koja je slavila protiv Alžira sa 36:20, ali je uprkos pobjedi zavšila takmičenje na šamponatu svijeta.

U derbi meču grupe C, Francuska je bila bolja od Švedske rezultatom 27:25. Francuzi su izborili osminu finala sa prve pozicije u grupi, dok su Šveđani završili na drugoj poziciji.

Danska je u grupi D bila bolja od Poljske sa 31:27 i tako zauzela drugo mjesto u grupi, dok je Posljka grupnu fazu okončala kao treća.

Narednu fazu takmičenja izborila je i Argentina koja je u ovom kolu savladala Rusiju rezultatom 30:27. U posljednjem meču iste grupe NJemačka je očekivano slavila protiv Saudijske Arabije sa 36:19.

Osminu finala ranije su izborile selekcije Španije, Hrvatske, Katara, Makedonije, Tunisa, Brazila, Slovenije i Austrije, javlja RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije