Rukomet

Juniorke za ponos

Juniorke za ponos
Juniorke za ponos

U Rukometnom klubu Borac ponosni su na juniorke koje su prošli vikend osvojile titulu prvakinja BiH.

Većina djevojaka koje su osvojile trofej igrale su Ligu pčelica prije nekoliko godina, a nekoliko njih je prošle sezone igralo u prvom timu Borca, koji je osvojio Prvenstvo BiH i Kup BiH.

"To je budućnost našeg kluba i izuzetno nam je drago što su na finalnom turniru u Kozarskoj Dubici potvrdile kvalitet", rekao je Ranko Gligorić, direktor Borca.

Borac je slavio u konkurenciji Krivaje i Knežopoljke, a Sara Arsić je proglašena za najbolju igračicu finalnog turnira.

"Na turnir smo otišle bez dvije ključne igračice Tijane Kovačević i Jelene Zrnić koje nisu igrale zbog povreda, tako da je na nama ostalo da izađemo na teren i pokažemo sve što znamo i opravdamo ulogu favorita. Dugo smo priželjkivale ovu titulu, a nekoliko puta smo bile veoma blizu da je osvojimo. Do uspjeha smo došle uz puno rada, truda i odricanja tokom cijele sezone i uz pomoć trenera", istakla je Arsićeva.

Na juniorke je ponosan i Rade Unčanin, sportski direktor Borca.

"Ovaj uspjeh je garancija da Borac ima budućnost. Iako prošle godine zbog nedostatka novca nismo igrali Ligu RS, djevojke su prethodnih sezona sticale iskustvo kroz to takmičenje i sada polako poprimaju mentalitet pobjednika. Ono što je bitno jeste da ćemo od naredne sezone početi sa ozbiljnim radom sa mladim igračicama, kao što smo to radili prije nekoliko godina", rekao je Unčanin.

U Borcu su istakli da je problem rukometa i u tome što sve manje profesora u osnovnim školama ima interes za rukomet, ali i nedostatak dvorana.

"Osim dvorane 'Borik', za rukomet je korištena sala u OŠ 'Borisav Stanković', međutim ona već godinu dana nije u funkciji. Uskoro ćemo imati i dvoranu u kampusu, ali ni to nije dovoljno za grad kakav je Banjaluka. Puno je djece, samo ih u rukometu ima više od 400. Upravo zbog uslova za rad ne postoji trener u Banjaluci koji može da napravi reprezentativnog igrača", dodao je Unčanin, koji je nekoliko godina kao trener predvodio prvi tim Borca.

  • 23. jula počeće pripreme prvog tima Borca, koji će naredne sezone, osim bh. takmičenja, igrati Kup EHF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije