Rukomet

Katastrofalan poraz rukometaša BiH od Rusije

Katastrofalan poraz rukometaša BiH od Rusije
Katastrofalan poraz rukometaša BiH od Rusije

DOHA - Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od Rusije sa 42:28 u meču za 19. mjesto ''Presidents kupa'', na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Izabranici selektora Dragana Markovića nisu uspjeli ostvariti drugu pobjedu u svojoj posljednjoj utakmici u Kataru i završili su prvenstvo na 20. mjestu.

U prvih desetak minuta utakmice igrala se izjednačena utakmica. Oba tima su se smjenjivala u vodstvu, ali BiH je do 20. minuta bila bolji protivnik na terenu i došla do tri gola prednosti (13:10).

Ipak, u posljednjih deset minuta prvog poluvremena Rusi su zaigrali mnogo bolje i potpuno preokrenuli rezultat, koji je na kraju poluvremena iznosio 20:16 u korist Rusije.

Rusija je u drugom poluvremenu održavala dva do tri gola prednosti zahvljujući greškama bh. tima, koji su promašili veliki broj šuteva. Raspoloženi ruski golman nije dozvoljavao bh. timu da se rezultatski približi, a Rusi su nastavili povećavati prednost.

U posljednjih 15 minuta drugog poluvremena desio se potpuni ''potop'' u igri reprezentacije BiH. Rukometaši BiH su gubili lopte, a njihove greške Rusi su kažnjavali brzim kontranapadima.

U svom prvom nastupu na Svjetkom prvenstvu, bh. rukometaši su zabilježili pobjedu nad selekcijom Irana u prvom kolu grupne faze, a zatim šest poraza - od Austrije, Makedonije, Tunisa, Hrvatske, Bjelorusije i Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije