Rukomet

Krunisanje svesrpskog šampiona u Tesliću

Krunisanje svesrpskog šampiona u Tesliću
Krunisanje svesrpskog šampiona u Tesliću

Ko će biti svesrpski šampion saznaćemo narednog vikenda kada će se u Tesliću održati Prvi rukometni kup na kojem će nastupiti dva najbolja kluba iz Republike Srpske, Borac M:tel i Derventa, te dva najuspješnija iz Srbije: Vojvodina i Radnički iz Kragujevca.

"Ovaj turnir će se održavati svake godine, a glavni cilj mu je afirmacija rukometa i Republike Srpske. Planirano je da se manifestacija održi u banjalučkoj dvorani 'Borik', ali pošto je tamo u toku turnir u malom fudbalu, odlučili smo se za Teslić", kaže Zdravko Milićević, predsjednik Rukometnog saveza RS, i dodaje: "Već dugi niz godina uspješno sarađujemo sa Rukometnim savezom Srbije i nadamo se da će ta saradnja naredne godine biti na još višem nivou."

Svečano otvaranje smotre zakazano je za subotu od 17.15, a istog dana biće odigrane polufinalne utakmice. Od 18 časova koplja će ukrstiti Borac i Derventa, a dva sata kasnije Radnički i Vojvodina. Meč za treće mjesto igra se u nedjelju od 16, a finale je na rasporedu u 18 časova.

"Poslali smo dosta pozivnica i vjerujem da će dvorana 'Radolinka' biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Ovo je prvi put da ćemo dobiti svesrpskog šampiona u bilo kojem sportu, što je, svakako, događaj koji zaslužuje posebnu pažnju", dodao je Milićević.

Elvis Jaćimović, generalni sekretar Rukometnog saveza RS, naglasio je da se turnir organizuje u skladu sa potpisanim memorandumom o saradnji između dva saveza.

"Učinićemo sve što je u našoj moći da ova manifestacija bude organizovana na najbolji mogući način. Siguran sam da će se naši gosti osjećati ugodno u Tesliću i da ćemo svi zajedno uživati u ovom rukometnom spektaklu", izjavio je Jaćimović.

Nebojša Golić, vršilac dužnosti direktora Borca, rekao je da će "crveno-plavi" u Tesliću nastupiti u kombinovanom sastavu.

"Pružićemo šansu mladim igračima da vidimo da li možemo da računamo na njih u narednom periodu. Derventu poznajemo veoma dobro, to je kvalitetna ekipa, koju predvodi iskusni trener Zoran Dokić. Sve to govori da polufinalnoj utakmici moramo pristupiti maksimalno ozbiljno", istakao je Golić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije