Rukomet

Lekić ovjerila pobjedu i prvo mjesto Srbije

Lekić ovjerila pobjedu i prvo mjesto Srbije
Foto: N.N. | Lekić ovjerila pobjedu i prvo mjesto Srbije

Rukometašice Srbije pobijedile su Južnu Koreju sa 33:28 u petom kolu grupe D i domogle se prvog mjesta u grupi D na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Ulog je pred meč sa najboljom azijskom reprezentacijom bio veliki. Pobjeda je značila prvo mjesto, poraz je značio četvrto i okršaj sa Rusijom u nastavku takmičenja.

Ovako, Srbija je dobrom igrom u napadu obezbjedila duel sa Crnom Gorom u osmini finala planetarnog šampionata. Srpkinje su napravile i najveći uspjeh od 2013. kada su osvojile srebro na SP u Srbiji.

Protiv Koreje su najavile da neće biti kalkulacija, počele su solidno ali Korejke brzo dolaze do golova i prednosti od 2:0. Već tada se vidjelo da će Rju praviti dosta problema odbrani Srbije prodorima po sredini.

Srbija je u uvodnim minutima imala promašen sedmerac i pogođenu prečku, a pogađale su Obradović, Lekić, da bi prvu prednost za Srbiju golom omogućila Dragana Cvijić na 6:5.

Problemi u odbrani bekovske linije Koreje su se nastavili, a Koreja je u igri jedan na jedan lakim driblinzima dolazila do golova uprkos prednosti Srpkinja u visini.

Na drugoj strani je bilo grešaka u seriji i na jednoj i na drugoj strani, kriterijum suđenja je nekoliko puta doveden u pitanje, ali je Srbija na poluvreme otišla sa prednošću jednog gola 15:14.

Srbija od početka drugog poluvremena vraća prednost od dva gola, a vjerovatno jedan od prelomnih trenutaka desio se pri rezultatu 19:17 za srpske rukometašice. Lavko daje gol, Sanja Radosavljević dobija isključenje, a onda Katarina Tomašević na volšeban način zaustavlja dva zicera protivnicama.

Srbija u narednom napadu sa igračicom manje daje gol za 20:17 što je bio prvi put da su naše rukometašice povele tom razlikom. Uz manje ili veće oscilacije u igri nastavile su do kraja.

Koreja je pokušala da napadne i uspjevala da pritisne, ali su Sanja Damjanović, Andrea Lekić i Slađana Pop-Lazić odbile te napade za pobjedu vrednu prvog mjesta u grupi u kojoj je to malo ko očekivao.

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije