Rukomet

Lider na ispitu u Visokom

Lider na ispitu u Visokom
Lider na ispitu u Visokom

Rukometaši zeničkog Čelika, lidera Premijer lige BiH, u desetom kolu biće na teškom ispitu u komšiluku kod visočke Bosne.

Iako su se Visočani tek vratili u bh. elitu, igraju dosta dobro, posebno na domaćem parketu, i sigurno neće lako prepustiti bodove Zeničanima.

U svakom slučaju može se očekivati borbena i zanimljiva utakmica, iako je Čelik blagi favorit. Od ostalih ogleda deset kola vrijedi izdvojiti dva derbija začelja. U direktnoj borbi za bijeg sa dna tabele sastaće se Zrinjski i Lokomotiva, odnosno Krivaja i Gradačac. Sva četiri spomenuta kluba veoma su ugrožena i ukoliko žele izbjeći ispadanje moraju jurišati na tri boda.

Interesantno bi trebalo da bude i u Gračanici, gdje će istoimeni domaćin dočekati sarajevsku Bosnu. "Studenti" su u naletu i dolaze sa namjerom da odnesu tri boda, ali Gračanlije na svom parketu uvijek daju maksimum, pa ne sumnjamo da će tako biti i ovog puta.

Parovi 10. kola: petak: MOSTAR: Zrinjski - Lokomotiva (19 sati), TUZLA: Sloboda Solana - Vogošća (19); subota: LJUBUŠKI: Izviđač - Prijedor (19), VISOKO: Bosna - Čelik (18), ZAVIDOVIĆI: Krivaja - Gradačac (19), GRAČANICA: Gračanica - Bosna Sarajevo (18), DERVENTA: Derventa - Konjuh (19).

Poredak: Čelik 22 boda, Bosna (S), Derventa po 21, Vogošća, Izviđač po 18, Gračanica 16, Konjuh, Prijedor po 15, Sloboda 13, Bosna (V) 10, Gradačac 6, Krivaja, Zrinjski po 4, Lokomotiva 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije