Rukomet

Liga 4 BiH za rukometaše: Vogošći derbi, Borac opet pao

Liga 4 BiH za rukometaše: Vogošći derbi, Borac opet pao
Liga 4 BiH za rukometaše: Vogošći derbi, Borac opet pao

Rukometaši Vogošće uspješno su preskočili i drugu prepreku u Ligi 4 BiH, dok je Borac M:tel nakon drugog poraza posljednji na tabeli i šanse za osvajanje šampionske titule sveo je na minimum.

Meč 2. kola u dvorani "Amel Bećković" donio je sudar Vogošće i Izviđača, u ovom trenutku dva glavna konkurenta za titulu, a slavio je domaćin sa 24:19. U redovima Vogošćana najbolji pojedinac bio je golman Adnan Šabanović sa 14 odbrana, a kod Ljubušaka David Mandić sa četiri gola.

Novi udarac Banjalučanima nakon startnog poraza od Izviđača proteklog vikenda pripredio je Konjuh, koji je pred svojim navijačima slavio sa 30:25.

Što se tiče učinka na terenu, kod Konjuha su se istakli Davor Kadić sa osam i Mirhet Hušić sa šest golova, koliko je na svom kontu imao i Danijel Vukićević iz Borca.

Domaćin je u ovom meču prikazao više od svog rivala, a trener banjalučkog tima Ratko Đurković, koji je zbog prigovora zaradio plavi karton, nije bio zadovoljan suđenjem arbitara Zdenka Božića i Borislava Slipca.

"Ovo što su uradili nama u uvodnom dijelu utakmice nije humano, sasjekli su nas i nismo mogli da se oporavimo. Rekao sam im sve što mislim tokom poluvremena, sve što mi se skupilo tokom cijele sezone i nisam se štedio. Nadao sam se da ću tako prodrmati svoje igrače, ali nije više bilo vremena za bilo šta. U ovoj ligi je izgleda teško vratiti se sa gostovanja kao pobjednik", kaže Đurković, koji nema vremena za analize jer im u srijedu u goste stiže Vogošća.

"Ništa još nije odlučeno. Nadam se da nećemo mi biti prvi koji ćemo pokleknuti na našem terenu", dodao je Đurković.

U 3. kolu, 17. maja, sastaju se Izviđač CO - Konjuh i Borac M:tel - Vogošća Poljine hills. 

Liga 4

1. Vogošća PH      2      2      0      0      55:42      6

2. Izviđač CO 2      1      0      1      47:48      3

3. Konjuh       2      1      0      1      53:56      3

4. Borac M:tel       2      0      0      2      49:58      0

Grude slave krunu

U posljednjem, 22. kolu Premijer lige za rukometašice, rukometašice Gruda, koje su ranije obezbijedile šampionsku titulu, dočekale su Izviđač i slavile sa 34:23. Nakon meča Gruđankama su uručene medalje i pehar kojeg osvajaju treći put zaredom i to nakon sezone u kojoj ne znaju za poraz. Drugo mjesto u takmičenju zauzelo je tuzlansko Jedinstvo AtlasRelax, koje je porazilo mostarsku Katarinu 50:31 (26:12).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije